Американският Trion Nemesis ще впряга над 2000 „коня“

40439
Американският Trion Nemesis ще впряга над 2000 „коня“

Никому неизвестната американска компания Trion SuperCars (TSC) обяви, че е в началните стадий на разработка на супер автомобил, който са нарекли Nemesis.

TSC е създадена в Калифорния. Техният Nemesis звучи повече от обещаващо на цифри и хартия, но дали ще се реализира в действителност? Към момента се знае, че Nemesis би трябвало да впряга над 2000 „коня“ от V8 би-турбо двигател. В прессъобщението си Trion SuperCars заявяват намарението си да бият Bugatti Veyron и автомобилът им да е по-помещ от Koenigsegg One:1.

Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

Hennessey отдавна твърди, че Venom GT е по-бърз от милтимилионния Bugatti Veyron Super Sport. Е, сега го доказа, след като на пистата н...

 

Шасито и купето на Nemesis ще са карбонови, а отделни части ще са изработени от инконел сплави. Мощността ще се предава към пътя посредством 8-степенна секвенциална скоростна китя, с чиято помощ Nemesis ще се ускорява от 0 до 96 км/ч за 2,8 секунди, а максималната му скорост ще е над 450 км/ч.

 

Снимки от интериора липсват, но TSC казват, че автомобилът ще предлага хищнически режим ("Predator Mode"), който ще модифицира осветлението на кабината, окачването, ауспусите, височината на пътния просвет и настройките на ограничителя на оборотомера. Nemesis ще разчита и на активна аеродинамика.

Серийният Zenvo ST1 помпа мускули с 1104 к.с.

Zenvo ST1 взриви автомобилния свят още през 2008 г., но на 4 март, по време на първия пресден на Автомобилното изложение в Женева, сери...

n2a Motors ще отговарят за производството на купето и интериора на Nemesis, като първоначалният прототип ще е готов следващия месец.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com