Audi в преговори за купуване на Alfa Romeo?

27679
Audi в преговори за купуване на Alfa Romeo?
Силното твърдение е на wardsauto.com. В статията се твърди, че в комплект с марката ще мине и заводът в Помилиано, както и Magneti Marelli.

Спасение или падение за Alfa – това предстои да видим, ако въобще това твърдение на wardsauto.com се окаже вярно. Изданието обаче се позовава на „надеждни източници“, близки до Audi и до Fiat. Според публикацията между двете марки текат усилени преговори, предмен на които е преминаването на емблематичната марка Alfa Romeo под крилото на Audi.

Разговорите между Серджо Маркионе и Руперт Стадлер, двамата изпълнителни директори на Fiat и Audi, са концентрирани върху продажбата не само на марката Аlfa Romeo, но и на завода на Fiat в Помилиано, Италия. Заводът е построен в края на 60-те години на миналия век с цел производство на Alfa Romeo, но в момента произвежда Fiat Panda. Разговорите между двете компании може да обхванат и Magneti Marelli. Маркионе е дал сигнали, че е готов да се раздели с доставчика си на части, за да се сдобие с кеш, който да му помогне да купи оставащите дялово от Chrysler. От своя страна Audi също имат интерес от закупуването на Magneti Marelli и създаване на ново изследователско и развойно поделение в Италия.

Alfa Romeo 4C: Bella macchina

Логичното се случи и след дълго чакане всички най-запалени почитатели на красивити автомобилни форми могат да си отдъхнат: ето я Alfa R...

Audi вече има сериозно присъствие в Италия. Lamborghini се намира под крилото на Audi, а наскоро компанията придоби и Ducati. От май 2010 г. е собственик и на дизайнерското ателие Italdesign-Giugiaro.

До момента Маркионе многократно е заявявал, че Alfa Romeo не е за продан, а напротив, работи се усилено за възраждане на марката чрез продуктовия план за възстановяване, който бе стартиран през януари. При представянето на този план пред медиите Маркионе заяви, че Fiat ще се фокусира върху премиум марките си и до 2016 г. се планират осем нови модела и един фейслифт за Alfa.

Продажбата на Magneti Marelli би причинила сериозна драма с профсъюзите в Италия. Същото важи и за Alfa Romeo, като тук вероятно ще се включат и висши държавници, както и самите италианци, за които Alfa Romeo е еталон за изящество и красота (и не само за тях).

Маркионе обаче е изключително настоятелен в желанието си да придобие 100% дял в Chrysler, а за това са му нужни поне 2 млрд. евро.

Audi показаха новите седани А3 и S3

Ето че и германците от Audi разкриха новите си седани А3 и S3. Двата модела ще влязат в продажба през пролетта, като притежават познат ...

Към момента и двете страни отрекоха за подобни преговори и определиха публикацията като „спекулативни слухове“ и „новина без съдържание“.

Животът обаче ни е научил, че където има дим, има и огън. Ще видим дали той ще се разгори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com