Автомобилите BMW получиха функция за геймъри

1310
Автомобилите BMW получиха функция за геймъри
Снимка: BMW

На изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, което се провежда тази седмица, BMW показа някои специални функции, интегрирани в автомобили на марката. Сред тях са тях са възможности за игри и забавления, автомобилен камериер, който може да паркира колата на многоетажен паркинг и още редица други нови нови технологии.

Още: Neue Klasse показва посоката, в която върви BMW

Новото, девето поколение на мултимедийната система BMW iDrive, което ще се появи тази година, е най-интересно с възможностите си за забавление. Тази система ще направи още по-добри игрите, които можете да играете чрез мултимедийната система на вашия автомобил.

Снимка: BMW

BMW вече позволява на пътниците да играят видеоигри, като показват изображения от своите джаджи на стандартните екрани на автомобила. Скоро ще бъде възможно да свържете всеки контролер за игри (геймпад) към колата чрез Bluetooth - по този начин можете да играете още повече игри.

За да демонстрират новата функция, присъстващите на CES бяха поканени да изпробват Beach Buggy Racing 2 - аркадна състезателна игра с режими на разделен екран както за един играч, така и за мултиплейър.

Сред новостите е и възможността да гледате филми, телевизионни сериали и телевизионни предавания по време на шофиране не само на екраните за пътниците отзад, но и на централния дисплей отпред (това ще се появи при BMW 7-Series). Системата е съвместима с платформата TiVo, която излъчва телевизионни програми, позволява да ги гледате на запис, а също така има собствена библиотека от телевизионни сериали и филми. Приложението вече е достъпно в САЩ, Великобритания, Южна Корея, Франция, Италия, Германия, Испания, а скоро ще се появи и в Япония.

Снимка: BMW

В допълнение към технологиите, които ще се произвеждат в близко бъдеще, BMW показва и някои по-футуристични неща. По-специално, на посетителите на CES се предлага пътуване из Лас Вегас в добавена реалност. Посетителите на специалните очила ще могат да видят как технологията на BMW може да предостави информация за опасностите по пътя, точките на интерес, навигационните указания и дори развлекателното съдържание, всичко насложено върху реалния свят.

Още: Скоростта, която те държи на върха - BMW i4 M50 и Антон Титов

Освен това автомобилният производител си сътрудничи с Amazon за интелигентен личен асистент. Той ще използва генеративен AI, за да предлага „живи“ отговори на въпроси на водача. Освен това той ще може да контролира някои функции за водача.

И накрая, BMW показва и новото поколение система за автономно паркиране Level 4. С негова помощ клиентът ще може да остави колата си на входа на многоетажен паркинг и колата да се движи далеч, намерете място и паркирайте в него. Впоследствие собственикът също ще може да извика колата обратно при себе си.

 

 

Още: Peugeot показа предвестник на бъдещите си модели

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com