BMW ще прави X7 след инвестиция от $1 млрд.

42190
BMW ще прави X7 след инвестиция от $1 млрд.

Вчера, след няколкодневен съспенс, BMW обяви плановете си да увеличи Х-семейството си с най-големия член досега – Х7.

Това стана на пресконференция, състояла се в САЩ, която бе посетена от куп високопоставени членове на американското правителство. Техният интерес бе предизвикан обаче от друга новина: BMW ще инвестира $1 млрд. в завода си в Спартанбург, където ще се произвеждат въпросният Х7, както и Х4, който до месец очакваме и в България.

BMW X4 украси изложението в Женева

В продължение на два дни BMW пазеше най-голямата си изненада по време на Автомобилен салон Женева’14. Днес е първият ден, в който...

С новото разширение на завода той ще се превърне в най-големия на марката в света. Капацитетът му ще е 450 000 автомобила годишно, повече от 350-те хиляди в Динголфинг.

Капиталовложението ще увелици производителността с цели 50% - от 300 000 годишно на 450 000 през 2016 г. В завода ще се произвеждат общо седем модела: X3, X5, X5 M, X6 и X6 M, както и двата нови – Х4 и Х7.

За новия модел не беше казано много, освен че с него BMW затвърждава ангажимента си към американския пазар, за който основно е предназначен Х7.

Според проучване, представено  от U.S. Department of Commerce, годишния експорт на завода в Спартанбург възлиза на $7,5 млрд., което прави завода на BMW Group най-големия износител в САЩ. Близо 70% от продукцията на завода се изнася за други части на света.

BMW Series 4 Coupe: Добавена стойност (тест-драйв)

Единственият въпрос, на който търсех отговор през трите дни, в които ключовете за това BMW 435i Coupe бяха в джоба ми, бе: толкова ли е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com