BMW X2 ще се предлага с 3 и 5 врати?

104764
BMW X2 ще се предлага с 3 и 5 врати?

Вече се знае, че през 2017 г. (нищо чудно това да стане още в края на 2016-а във формата на „концепция“) BMW ще представи кросоувъра Х2. Преди него ще дебютира новото BMW X1, като и двата модела ще стъпват върху една и съща платформа, а именно UKL1. Сега тя се използва от MINI Cooper 2014 и 2-Series Active Tourer, първият модел на BMW с предно предаване. Още по-интересно е, пише AutoExpress, че BMW X2 вероятно ще се предлага във версии с 3 и 5 врати.

Използването на споменатата платформа означава, че Х2 ще се предлага и във версия с предно задвижване. За тези, които на знаят, настоящото BMW sDrive X1 е със задно задвижване, но нещата като че ли ще се променят, когато се появи новото поколение.

BMW M235i Купе с главна роля в “Drift Mob” (видео)

Професионални stunt пилоти и известният в Холивуд stunt координатор Мик Роджърс (“Бързи и яростни”) организираха истинско ш...

Под предния капак X2 ще споделя двигателите си с Х1. Там ще се монтират 3- и 4-цилиндрови бензинови агрегати, както и дизели с работен обем от 1,5 и 2,0 литра, използвани в 2-Series Active Tourer.

Очакванията се, че BMW ще предложи и 2,0-литров, 4-цилиндров двигател с мощност около 300 к.с. Той трябва да е в основата на М-версията на X2, която ще се изправи срещу Mercedes-Benz GLA 45 AMG и Audi RSQ3.

На снимката виждате интерпретацията на Autocar за визията на бъдещото BMW X1.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com