Бруталният Dodge Viper ACR идва с 645 „коня“ (видео)

26713
Бруталният Dodge Viper ACR идва с 645 „коня“ (видео)

Dodge развърза Viper American Club Racer (ACR), който влиза в производство през третата четвърт на тази година.

Определен като „най-бързият уличен Viper“, новото хардкор ACR издание идва с познатия 8,4-литров V10, генериращ 645 к.с. и 812 Нм, които отиват към задните колела посредством 6-степенна механична скоростна кутия! За този модел Dodge въвежда поръчкови ауспухови накрайници, които намаляват налягането при отделяне на газовете, докато укротяването на този звяр е поверено на карбон-керамични дискове от Brembo с размер 390 мм отпред и 360 мм отзад.

 

Само 33 бройки SRT Time Attack

Ограничената версия от 33 бройки ще бъде представена на изложението в Ню Йорк в края на месеца. Всичките екземпляри ще бъдат в този уни...

ACR ще се предлага с пакета Extreme Aero, осигуряващ на 2016 Viper ACR „най-високото аеродинамично притискане, генерирано от сериен модел“. По време на пистови тестове, проведени от Dodge, резултатите показват, че това аеродинамично притискане се равнява на почти 1 тон при 285 км/ч. Пакетът се състои от огромно задно крило, карбонов дифузьор и уникален SRT преден капак с различни прорези и подвижни елементи.

 

Инженерите на Dodge са успели да постигнат разпределение на масата от 50:50 спрямо предната и задната ос. Окачването е състезателно с 10 настройки, койлоувър Bilstein състезателни амортисьори и 19-инчови алуминиеви джанти, на които са поставени Kumho Ecsta V720 състезателни гуми.

Наследникът на Veyron ще ускорява до 100 км/ч за 2 секунди!

  За наследника на Bugatti Veyron се говори от доста време вече. И след като дизайнерите на Bugatti вече се оттърсиха от бремето ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com