X
 
 

Cadilac показа конкурент на германската тройка

2648 0
photo of Cadilac показа конкурент на германската тройка
Снимка: Cadillac
Компанията Cadillac официално представи нов концептуален модел, който носи името Escala. Прототипът представлява предвестник на новия флагман на марката, като демонстрира бъдещия дизайн на автомобилите на американския производител. Серийната версия на модела ще трябва да си съперничи с луксозните машини от най-висок клас на BMW, Audi и  и Mercedes-Benz.

Габаритите на Cadillac Escala са дължина от 5347 мм, широчина – 1948 мм, височина – 1455 мм и разстояние между двете оси – 3288 мм. По този начин прототипът е със 163 мм по-дълъг, с 69 мм по-широк и със 17 мм по-нисък от сегашния флагман на марката – седана CT6. Междуосието при Escala е по-голямо със 119 мм.

Самият автомобил използва модернизирана версия на шасито на Cadillac CT6. Концептуалният модел е оборудван с 4,2-литров V8 двигател с 2 турбини, чиято мощност засега остава неиствестна. От компанията-производител разкриха само, че моторът разполага със система за деактивация на 4 от цилиндрите при работа на по-малки натоварвания.

Салонът на Escala е оборудван с ОLED-елементи, изпълняващи ролята на дисплеи. Цифровият панел е обединен с разположен на централната консола екран на мултимедийната система. Тя може да бъде управлявана както с гласови команди, така и с жестове. Целият интериор на седана е правен на ръка.

Идеята на Cadillac е да предложи на пазара лимузина, която да се бориза клиенти с удължените модификации на Mercedes-Benz S-Class, BMW 7-Series и Audi A8. Вероятно серийният вариант на Escala ще излезе през 2020 г. под името CT8.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално