Caparo T1 Evoluton ще е с поне 700 к.с.

35110
Caparo T1 Evoluton ще е с поне 700 к.с.

Със сигурност най-запалените фенове на TopGear си спомнят оригинала Caparo T1, който се появи през 2006 г., а година по-късно, на 11 ноември 2007, стана най-бързият автомобил, тестван (към онзи момент) на пистата на телевизионното шоу. Тогава Caparo T1 постигна време за обиколка от 1:10,6 мин., измествайки от първото място Koenigsegg CCX и неговото време от 1:17,6 мин. Т1 обаче така и не бе записан на таблото с официалните времена, защото бе прекалено нисък.

Е, ето че Caparo вече работят по T1 Evolution, като приемат и поръчки за новата бегачка.

Polaris Slingshot е триколесна играчка за възрастни

Изправяйки се срещу Campagna T-Rex и други 3-колесни мошини, Polaris Slingshot прилича изключително много на KTM X-Bow, но само с едно,...

 

Caparo T1 се задвижва от 3,5-литров V8 двигател, генериращ 575 к.с. при 10 500 об/мин. и 420 Нм при 9000 об/мин. Смята се, че, когато бъде захранван от метанол, този двигател генерира до 700 к.с.

Подробности относно задвижването на T1 Evolution все още не се дават, но се смята, че мощността на пистовата бегачка ще е поне 700 „коня“. Тя ще разчита на по-твърдо очакване, ABS, ESP и система за тракшън контрол.

Към момента не е ясно дали T1 Evolution ще бъде сертифициран за използване по нормалната пътна мрежа, какъвто е случаят с предшественика му. Очаква се динамичните параметри на Evolution да са по-добри от тези на оригинала, който спринтира до 96 км/ч за под 2,5 секунди, а максималната му скорост е 330 км/ч.

Този хибрид ще гони абсолютния рекорд на „Зеления ад“

Холандската компания InMotion има намерението да подобри абсолютния рекорд за обиколка на „Северната дъга“. За целта ще бъд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com