Chevy показа злобния Camaro ZL1 с 640 к.с. (видео)

11415
Chevy показа злобния Camaro ZL1 с 640 к.с. (видео)

Следвайки тенденцията, поставена от шестото поколение Camaro SS, което зае своя двигател LT1 от Corvette Stingray, 2017 Camaro ZL1 се задвижва от суперчарджнът 6,2-литров LT4 от C7 Corvette Z06. Разликата е, че този двигател е с 10 к.с. и 13 Нм по-малко от Z06. Но, хей, 640 к.с. и 868 Нм от V8 са повече от достатъчно.

 

Най-големите пуристи ще останат повече от доволни, тъй като могат да поръчат своя Z1 с 6-степенна механична трансмисия със синхронизатор на оборотите. Не толкова претенциозните към най-чистата форма на масъл карите също трябва да останат доволни, тъй като ZL1 може да бъде оборудван с новата 10-степенна автоматична трансмисия на GM, която ще се внедрява за пръв път в модел на Chevy. До края на 2018 г. тя ще се предлага в осем модела на компанията.

 

Ред е на шесто поколение Chevrolet Camaro

Външният дизайн на новия Camaro е моментално разпознаваем, но създателите му твърдят, че той няма нищо общо с петото поколение. Около 7...

Очевидно инженерите са си взели поука от проблемите с прегряването на Z06, поради което 2017 Camaro ZL1 е снабден с 11 топлообменника. Той е олекнал спрямо Z06 с около 90 кг (теглото е снижено до 1750), но пък е по-мощен с 60 к.с. и 109 Нм спрямо него. Към момента от компанията не се дават динамични характеристики на модела, но нищо чудно той да се изправи директно срещу „Най-бързият седан в света“ Dodge Challenger Hellcat, който разчита на 707 к.с., но тежи 2022 кг. Ще видим кой кого, когато ги изправят един срещу друг на драг писта.

 

В технологичния арсенал на Camaro влиза Magnetic Ride Suspension, електронен диференциал с ограничено приплъзване, както и спортно настроен тракшън контрол. Връзката с асфалта се осъществява от 20-цолови ковани джанти, Обути с Eagle F1 Supercar гуми, специално произведени от Goodyear за този модел. За укротяването им се грижат 6-бутални Brembo апарати с диаметър 390 мм отпред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com