Ford с ръст на продажбите в Европа от 6,6% за полугодието

40141
Ford с ръст на продажбите в Европа от 6,6% за полугодието

Европейските продажби на Ford са отбелязали ръст от 6,6% през първата половина на 2014 г. Продажбите на Ford на 20-те традиционни пазари в Европа възлизат на 605 400 автомобила за първите 6 месеца на годината – с 37 700 автомобила или 6,6% повече в сравнение със същия период през 2013 г. Това са резултатите спрямо ръста от 6,3% в индустрията през първото полугодие. Пазарният дял на Ford в Европа е 7.9%.

Съотношението в продажбите на Ford продължава да се подобрява, с продажби към крайни клиенти и фирми, възлизащи на 72% от общите продажби от началото на годината; една процента точка ръст спрямо същия период миналата година и две процентни точки повече от средното за индустрията ниво. През юни продажбите на Ford към крайни клиенти и фирми са 73% от общите му продажби, три процентни пункта над същия месец през миналата година и пет процентни пункта над средното за индустрията ниво.

За 3-ти пореден път Ford 1,0 EcoBoost е „Световен двигател на годината“

На безпрецедентното 3-то поредно провъзгласяване на 1,0-литровия EcoBoost двигател на Ford за „Световен двигател на 2014 година&l...

Над 52% от продажбите на Ford през първите 6 месеца на годината са на нови или значително освежени модели.

Продажбите на лекотоварните модели на Ford в размер на 104 000 автомобила през първата половина на годината са с ръст от 10,5% и бележат най-добрите продажби за първо полугодие от 2011 г. Пазарният дял на лекотоварните автомобили на Ford за първата половина на годината са с ръст от 0,3% до 10.5% - най-добрия резултат от 1998 г. През последния месец Ford постигна най-добрите си продажби на лекотоварни автомобили през месец юни от 2008 г. насам и най-добрият юнски пазарен дял на лекотварните автомобили от 1996 г.

Продажбите на автомобили, оборудвани с 1,0-литровия бензинов EcoBoost двигател, който наскоро бе провъзгласен за „Световен двигател на годината“ за безпрецедентен трети пореден път, също значително са се увеличили през първите шест месеца на годината – ръст от 15,3% спрямо същия период миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com