Ясни са финалистите в конкурса „Автомобил на годината“ у нас

40636
Ясни са финалистите в конкурса „Автомобил на годината“ у нас

Финалистите в традиционния конкурс „Автомобил на 2015 годена в България“ вече са известни. В общата класация за най-добър лек автомобил на пазара ще се борят следните нови поколения модели – Skoda Fabia, Mercedes-Benz C-Class, BMW Series 2 Coupe, Mini Hatch 3/5 врати, Citroen C4 Cactus. В конкурса могат да участват модели, които са излезли на пазара между двете провеждания на конкурса: ноември 2013 – ноември 2014 г.

Традиционно конкурсът отличава автомобили в още две основни категории: „4х4“ и „Ван“.

„Кола на България за 2015 г.“: Зад волана на финалистите (тест-драйв)

За 18-та поредна година журналистите, занимаващи се с отразяване на автомобилната тематика (в това число и моя милост), членове на &bdq...

При всъдеходите в битката участват Nissan X-Trail, BMW X4, Great Wall H6, Меrcedes-Benz GLA, Opel Insignia Country Tourer.

При вановете борбата е между BMW 2 Active Tourer и Ford Courier.

Журито, което се състои от над 40 български журналисти от най-популярните и специализирани медии, обединени в „Прес Авто Клуб България“, ще избират тази година и отделно премиум модел на годината, където претенденти са Audi A7 Sportback, BMW X4, Mercedes C-класа, BMW 2 Coupe и Hyundai Genesis, както и градска кола на годината, където основни претенденти са Mini Hatch 3/5, Citroen C4 Cactus и Skoda Fabia. Ще бъде определен и екологичен автомобил на годината.

Всички модели бяха тествани специално през ноември от участниците в двудневни изпитания с център хотел „Дипломат“ в Луковит.

Ясни са претендентите за престижния приз „Кола на 2015 годината в България"

Вече са известни претендентите, 18 на брой, които ще се състезават за престижните награди в конкурса “Кола на годината™ 201...

Победителите в конкурса ще станат ясни на 11 декември (четвъртък), когато ще бъдат раздадени и призовете на специална гала церемония в хотел „Шератон София Балкан“.

Финалистите ще бъдат изложени специално пред хотела преди началото на церемонията.

Миналата година с най-големия приз се окичи Skoda Fabia, при SUV автомобилите бе отличен Range Rover Sport, а при вановете – Dacia Dokker.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com