Какво трябва да направите с колата си преди пролетното затопляне

1799
Какво трябва да направите с колата си преди пролетното затопляне
Снимка: Autonews

Пролетта наближава, което което означава, че наред със слънцето и приповдигнато настроение собствениците на автомобили ще се сблъскат и с редица оперативни проблеми. Факт е, че през зимата колата е постоянно подложена на стрес, последствията от който е по-добре да се предвидят, отколкото да се лекуват по-късно, губейки нерви и пари.

Затова е препоръчително от по-рано да помислите за проверка на превозното средство, за да предотвратите сериозни проблеми, които ще се появят по-късно. Например, погрижете се за почистването на дренажната система на автомобила. В края на краищата, ако това не се направи, влагата може бързо да проникне в скритите кухини на тялото, образувайки ръжда, а също така и да попадне върху електрическото окабеляване.

Как най-лесно се стартира двигателя през зимата

Обикновено шофьорите, които карат на къси разстояния или не използват автомобила дълго време, се сблъскват с трудности при стартиране п...

Често страда и горивната помпа, която поради изобилието от влага започва да изпомпва горивото по-трудно. В резултат на това в един прекрасен момент двигателят може да загуби мощност. Случвай се дори, заради влажност моторът да спре по време на движение, така е че добре електрониката да бъде проверена.


Тягата на двигателя може да се загуби и поради факта, че през зимата във въздухозаборника се е натрупала мръсотия. Тя е комбинирана с пътни реагенти, които службите за почистване на пътищата пръскат дори когато на улицата няма нито сняг, нито лед. Веществото се утаява върху въздушния филтър, който губи производителност и това лесно води до факта, че двигателят започва да „киха“ и да се „задушава“.

Между другото, тези химикали причиняват непоправима вреда на изпускателната система. А при резки промени в температурата, характерни за пролетта, окислителните процеси се засилват в пъти. В резултат на това на определени места по колата, като изпускателната система и ауспуха, избива ръжда. Мнозина вероятно са виждали елементи от тази система в близост до пътя. Е, това е причината.

Като цяло, в никакъв случай не пренебрегвайте поддръжката на автомобила по всяка време на годината. Както споменахме, по-добре да предотвратите проблема веднага, отколкото да се наложи скъп ремонт след време.

Кога запалката може да причини пожар в колата

Гнездото за запалка на автомобила ви позволява да презареждате различни електронни джаджи или да свързвате допълнително оборудване. Но ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com