X
 
 

Китайски седан ще конкурира най-евтината Tesla Model 3

6111 0
Китайски седан ще конкурира най-евтината Tesla Model 3
Снимка: Autohome
Компанията Geely, която е собственик на шведския производител Volvo, показа първа снимки на електрически седан. Засега той е известен като G11, като именно на серийния модел, които ще излезе на пазара догодина, ще стане ясно по-късно. Този електромобил ще трябва да се конкурира с най-достъпната версия на Tesla Model 3.

Като дизайн бъдещият електомобил на Geely се отличава значително от вече показаните хечбек GS и седана Emgrand. Новият модел няма имитация на решетка на радиатора, а дръжките на вратите са скрити. Освен това, той е получил и различна емблема.

Китайският вариант на Volvo показа третия си модел

Компанията Lynk&Co показа първи снимки на новия си модел – седана 03. Автомоблиът първо ще стъпи на китайския пазар, а на по-...

От Geely засега не разкриват техническите характеристики на автомобила, но някои китайския издание се добраха до снимки на интериора му. Подобно на Tesla Model 3, и тук напълно отсъстват бутони и превключватели, а основна роля играе голям сензорен екран над приборния панел, който на свой ред също представлява сензорен дисплей.

Размерите на седана са дължина от 4736 мм, а разстоянието между двете оси е 2700 мм. За сравнение, при Tesla Model 3 тези показатели са съответно 4690 и 2800 мм. Китайският електромобил ще получи електромотор с мощност 177 к.с. и литиево-йонна батерия, чийто капацитет засега не се разкрива. Затова и липсват детайли за пробега с едно зареждане.

Приблизително известни са цените на серийния G11. В Китай то ще се предлага за около 25 000 щатски долара, което е значително под базовата Tesla Model 3, оценана на 35 000 долара. В Geely вече приемат поръчки за електрическия седан, като обещават първите доставки до крайните клиенти да станат факт още през първата половина на 2019 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители