Land Rovery разкри петото Discovery

1775
Land Rovery разкри петото Discovery
Снимка: Land Rover

Британската марка Land Rover представи петото поколение на всъдехода си Discovery. Моделът вече разполага със 7 места, като ще бъде един от най-интересните и същевременно най-противоречиви експонати на стартиралото автомобилно изложение в Париж.

Новият Land Rover Discovery е дълъг 4970 мм, а благодарение на новото си алуминиево шаси тежи с 480 кг. по-малко от своя предшественик. Същевременно всъдеходът е запазали възможността да тегли това с тегло до 3500 кг. Пътният просвет е 238 мм, което позволява на машината да преминава през брод с дълбочина до 90 см. Доста противоречив обаче е дизайнът му, от който са изчезнали досегашните ръбати форми.

Салонът на автомобила вече е с 3 реда седалки, които са разположени на принципи на амфитеатъра – всеки следващ ред е поставен по-виското от предния. Това позволява на последната редица спокойно да се разположат двама възрастни пасажери, а не само деца. Обемът на багажника при свалени втори и трети ред седалки достига 2406 литра, а при махнат втори ред – 1137 литра.

Дизайнерите на марката са се постарали да направят интеририора на новото Discovery просторен и максимално удобен за клиента. От широката централна консола е премахнато всичко излишно, като се залага на сензорно управление на мултимедийната система. Всички материали в интериора са от много високо качество.

В оборудването на кросовъра е включена нов механизъм за сваляне на задните седалки - Intelligent Seat Fold. Той може да се управлява със специален бутон в задната част на автомобила, от специално приложение за смартфона или от централния сензорен дисплей. За удобството на пътниците се предлага и системата Auto Access Height, която намалява клирънса с 40 см, когато хората се качват или слизат от машината.

Информационно-развлекателната система InControl Touch Pro е оборудвана с 10-инчов дисплей, разположен в горната част на централната консола. Дизайнерите на Lanf Rover твърдят, че благодарение на него броят на стандартните бутони и превключватели са намалени с около 1/3. Системата поддържа интеграция с мобилни устройства на iOS и Android и осигурява достъп до интернет чрез технологията 3G Wi-Fi.

Всички версии на всъдехода са оборудвани със система за помощ при спускане Hill Descent Control и при потеглянето по наклон - Gradient Release Control. Има също така система, предотвратяваща буксуването Electronic Traction Control, система, намаляваща опасността от преобръщане - Roll Stability Control, система за разпознаване дълбочината на препятствието пред автомобила  Wade Sensing, система за теглене на товар Hitch Assist, и др.

Засега са известни само някои от моторите за новото Land Rover Discovery. В САЩ моделът ще се предлага с 3,0-литров бензинов V6 с 340 к.с. и 3,0-литров турбо-дизел V6 с 254 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Нм. При първия вариант автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди, а при втория – за 8,1 секунди.

В Европа базовият вариант ще получи 2,0-литров дизел с 4 цилиндъра от семейството Ingenium. Този мотор развива 240 к.с., като с него автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,3 секунди. Средният разход на гориво ще бъде в рамките на 6,3 л/100 км.

На първо време Land Rover ще пусне 600 бройки от дизеловата версия, които ще се предлагат само във Великобритания и 529 екземпляра за САЩ. Доставките на автомобилите ще започнат през есента на 2017 г., като на Острова цената му ще стартира от 43 495 британски паунда (49 900 евро). В САЩ базовата версия тръгва от 49 990 долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com