Mercedes-Benz се ориентира към дамите

877
Mercedes-Benz се ориентира към дамите
Снимка: Mercedes-Benz

Германският производител Mercedes-Benz ще промени пазарната си стратегия, като ще се опита да привлече повече клиенти от женски пол. Целта на компанията е през 2020 г. около 1/3 от клиентите на марката да бъдат дами, съобщава Autocar.

Според шефа на концерна Daimler AG - Дитер Цетше, именно жените представляват една от най-бързо нарастващите и влиятелни клиентски групи. Как точно ще се възползват от това, в Mercedes все още не знаят, но целите вече са поставени. На първо място е да бъдат завоювани симпатиите на слабия пол в Китай, където в световен мащаб се продават най-много нови автомобили.

Именно азиатската държава е вторият по големина пазар за моделите на Mercedes-Benz. Там германският производител пласира 25% от продукцията си. По-голям дял има само САЩ – 40%, докато на трета позиция е Германия, където резултатът на марката достига около 20%.

Експертите обаче предупреждават, че ориентирането към специална клиентска аудитория може да доведе до сериозни проблеми за даден производител. В историята на автомобилостроенето има доста подобри примери. Във Volkswagen, например, решиха да предложат специален приборен панел за Beetle във формата на вази. Това се хареса на дамите, но отблъсна мъжете, които си остават основната група клиенти.

В Audi на свой ред също считат, че разделянето на автомобилите на „мъжки” и „женски” е нерационално, като предпочитат да използват друг подход – да ориентират своите модели към предпочитанията на клиента. Те могат да бъдат спортни, универсални и други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com