Mercedes нарече Е-класата „Най-интелигентната бизнес лимузина“

15313
Mercedes нарече Е-класата „Най-интелигентната бизнес лимузина“

С новия E-Class се отбелязва и световната премиера на редица технически иновации. Те осигуряват комфортно и безопасно придвижване от ново поколение, на разположение са и ново измерение асистиращи водача системи.

Новият E-Class е изискан, стилен и спортен. В сравнение със своя предшественик, междуосието се е увеличило с 65 мм (2939/2874), а общата дължина с 43 мм (4923/4880). Издълженият преден капак се влива в покрив с елегантна купе линия и плавно преминава в широкоплеща задница, а резултатът е истински вълнуващ силует. Значително издълженото тяло на автомобила се отличава с къси надвеси, дълго междуосие, големи колела и забележими, добре оформени фланкове, модерна и стилна интерпретация на бъдещата дизайн линия. Базовата версия се предлага с класическата радиаторна решетка за Mercedes със звездата на предния капак, както и линията EXCLUSIVE – където изработката е още по-изискана. Линиите AVANTGARDE и AMG се разпознават със спортната решетка, в чийто център е вградена голяма Mercedes звезда.

Ето го новият Mercedes-Benz E-Class

Официалният дебют пред публика ще се състои по време на Автомобилен салон Детройт 2016, но от снощи в мрежата изтече цял пакет официалн...

 

Опционалните екстри за интериора включват избор от два дисплея от следващо поколение, всеки с диагонал на екрана от 12.3 инча – за първи път в този сегмент. Под общото им покривно стъкло двата екрана визуално се сливат в широкоекранен кокпит, като по този начин се превръщат в централен елемент, подчертаващ  хоризонталната линия в интериорния дизайн. Като инструментално табло, този широкоекранен кокпит включва голям дисплей с виртуални показатели в директното зрително поле на водача, както и централен дисплей разположен над средната конзола. Водачът може сам да избира дизайна на визуализацията за широкоекранното инструментално табло измежду три различни стила: Classic, Sport и Progressive.

В допълнение, чувствителни на докосване контролни бутони в спиците на волана за първи път се използват в автомобил. По подобие на интерфейса на смартфон те реагират на хоризонтално и вертикално приплъзване на пръста, като позволяват на водача да управлява  инфотеймънт системата, без да сваля ръцете си от волана. Като допълнение на чувствителните на допир бутони, инфотеймънт системата може да се управлява и с тъчпад, разположен на централната конзола, който може дори да разпознава ръкопис, както и със системата за гласово разпознаване LINGUATRONIC.

 

Новият E-Class ще напряви своя пазарен дебют с избор от два двигателя: E 200 с четири цилиндров бензинов двигател и E 220 d с изцяло новия четири-цилиндров дизелов мотор. След пазарния дебют ще бъдат добавени и други модификации, включително E 350 e с  хибридна технология. Новият E-Class PLUG-IN HYBRID впечатлява с динамика и ефективност, като постига около 30 километра пробег изцяло на електрическа енергия и съответно движение без разход на вредни емисии. Системата от четири-цилиндров бензинов двигател, в комбинация с електрически задвижван мотор, достига мощност от 279 к.с. и въртящ момент от 600 Nm. С това задвижване, E 350 e се представя като истински спортен автомобил и същевременно консумира по-малко гориво от малък автомобил, в компактния клас.

Mercedes-Benz показа интериора на новата Е-класа

Изглежда супер класно и стилно, умалено копие на интериора на S-Class. Изглежда, че сме към края на чакането преди официалното предста...

Най-мощната дизелова модификация ще се похвали с шест-цилиндров двигател с модерната технология SCR за намаляване на азотните окиси, с мощност от 258 к.с. и върхова мощност от 620 Nm.

Друг модел, който ще се присъедини към гамата е E 400 4MATIC, чийто шест-цилиндров бензинов двигател има мощност от 333 к.с. и максимален въртящ момент от 480 Nm.

По-късно гамата от двигатели ще се допълни от още варианти, включително нов четири-цилиндров дизелов мотор, който достига 150 к.с. Гамата от бензинови мотори ще се състои от четири-цилиндрови агрегати, чийто мощности са в диапазона от 183 до 245 к.с. плюс шест-цилиндров мотор, който развива максимална мощност от 333 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com