Mercedes показа революционна операционна система (ВИДЕО)

3203
Mercedes показа революционна операционна система (ВИДЕО)
Снимка: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz обяви създаването на собствена операционна система за автомобилите си, като разкри и подробности за нея. Тя се казва MB.OS и ще служи не само като бъдещ интерфейс за информация и развлечения за моделите на Mercedes, но също така ще подкрепи софтуерните надстройки, функциите за автоматизирано шофиране и др.

Изграждането на операционна система ще позволи на Mercedes по-голям контрол върху това как системата функционира както на вътрешно ниво, така и на ниво клиент. В този случай MB.OS ще разполага с архитектура тип „от чип към облак“ и ще интегрира софтуер и хардуер от ключови технологични играчи в пространството като Google.

Mercedes-Benz съкращава голям брой модели – остават 14 от общо 33

Mercedes-Benz си е поставил за цел да увеличи печалбите и пазарния си дял, като един от начините за това е ревизиране на моделната гама...

Германският производител съобщава, че MB.OS ще се свърже с всеки основен аспект от веригата на стойността на компанията, „включително разработка, производство, търговия и услуги“. Казано по-просто, не става въпрос само за подобряване на информационно-развлекателното изживяване. Става въпрос за това, че Mercedes има силата да прецизира своя софтуер за по-дълъг период от време.

Пример за това как това е как система помага за подобряване на изживяването при автоматизирано шофиране. Mercedes си партнира с NVIDIA, за да създаде „мозък за шофиране“, както се изразява. Системата е способна да извършва 254 трилиона операции в секунда в опит да обработи данни от множество сензори на превозни средства. В основата на системата е способността за интегриране на машинно обучение, което се поддържа в основата от MB.OS в партньорство с NVIDIA.

Новата операционна система все пак ще работи за подобряване на информационно-развлекателното изживяване. От Mercedes твърдят, че ще използват партньорството си с Google, за да интегрират собственото си брандирано навигационно изживяване. Това ще включва данни в автомобила и възможности за навигация чрез платформата Google Maps. Освен това, когато използват автономната функция Drive Pilot Level 3, шофьорите могат да използват приложението YouTube, вградено в софтуера.

Системата ще работи с технологията Antstream, за да включва игри в аркаден стил в автомобили и с приложения за видеоконференции в автомобила като Zoom и Webex. Трябва да се има предвид обаче, че нито една от тези функции не е обещана като безплатна или стандартна за някой модел. В Mercedes са наясно, че в крайна сметка може да печелят от MB.OS и очевидно планират да го направят.

Mercedes-Benz Vision AVTR изпревари излизането на „Аватар: Пътят на водата“ (ВИДЕО)

„Аватар: Пътят на водата“ е дългоочакваното продължение на визуално зашеметяващия блокбастър на Джеймс Камерън от 2009 г., ...

През 2022 г. германският производител е генерирал повече от милиард евро приходи от софтуер и очаква над милиард печалби преди лихви и данъци (EBIT) до 2025 г. Софтуерът е толкова жизненоважно парче от пъзела, че компанията планира за отдели една четвърт от своя бюджет за научноизследователска и развойна дейност за него до средата на десетилетието. Първите производствени автомобили с MB.OS ще се появят през 2025 г., когато ще дебютира и новата платформа на Mercedes - MMA.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com