На салота в Пекин ще бъде показан екстремен VW Golf R Evo

37479
На салота в Пекин ще бъде показан екстремен VW Golf R Evo

През март в женева ще видим екстремното Polo R с 250 к.с. на салона в Женева, а месец по-късно, на изложението в Пекин, ще бъде показан екстремният Volkswagen Golf R Evo, съобщава Аutoexpress, позовавайки се на източник от компанията.

Стандартният Golf R, оборудван с 2,0 TSI двигател, генерира 300 к.с. и 380Нм, които се предават към четирите колела посредством системата Haldex 4MOTION (на снимките виждате Golf R). Очаква се моделът Golf R Evo да получи още конски сили, но истинският плюс в динамично отношение ще дойде от намаляването на теглото.

Кой сега е №1? Отговорът е добре известен...

Но да го направим официално: за пета поредна година VW Golf е най-продаваният автомобил в Европа. Това сочи статистиката на агенция Jat...

Замяната на задните седалки с ролкейдж, използването на по-тънки предни „корита“, монтирането на по-леки джанти, заедно с карбонов покрив и карбонови панели по купето, ще свалят масата на R, която сега е 1476 кг. Ако дизайнерите успеят да смъкнат около 100-ина килограма, това означава, че R Evo ще тежи в рамките на преднозадвижвания GTI, но ще е много по-мощен от него.

На изложението във Вьортерзее Audi показа какво може да се постигне с използването на олекотени материали, като свали цели 299 кг от масата на Audi TT чрез концепцията TT Ultra Quattro. В този модел бяха използвани пружини за амортисьорите, изработени от подсилен пластмасов материал, както и карбоново-керамични спирачки, системи, които биха могли да се внедрят в Golf R Evo.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com