Най-после: това е серийната Acura NSX

31266
Снимки:

Около три години. Толкова време я чакаме, за да я видим готова за серийно производство. Чакането си струваше. Японците могат да правят дизайн, макар и рядко. Цената започва от около $150 000.

Дълъг, меко казано развоен процес. Но в крайна сметка серийната Acura NSX, поредният иконичен модел, който започва новия си живот в Детройт, бе разкрита по време на изложението NAIAS 2015. Второто поколение на NSX предлага дизайн, който се основава на този от втория концепт, но всичко останало е ново. Като например решението да бъде изоставен атмосферния V6 двигател от концепцията от 2013 г. Вместо това е монтиран надлъжно разположен битурбо V-шестак, генериращ 550+ „коня“. Конвенционалният двигател работи съвместно с цели три електромотора, като така получаваме компановка с четири движещи колела. Така се формира система, която Acura нарича Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive.

 

SIN R1 GT/GT4: Първият български суперавтомобил!

MADE in BG (е, не точно, но пък звучи прекрасно)! Трудно е за вярване, но дори само този факт е повод за гордост и бурни аплодисменти, ...

Два от електрическите мотора са монтирани отпред за разпределяне на въртящия момент, докато третият мотор е отзад, между двигателя с вътрешно горене и новоразработената 9-степенна трансмисия с двоен съединител.

 

Acura NSX стъпва върху 19-инчове предни и 20-инчови задни колела, „обути“ в 245/35Z R19 предни и 295/30Z R20 задни гуми, които се укротяват от вентилирани карбоно-керамични спирачни дискове. В сравнение с концепцията от 2013-а, серийният NSX е нараснал на дължина до 4470 мм, на широчина до 1940 мм, както и на височина до 1215 мм. Колесната база също е по-дълга, стигнала вече до 2630 мм.

 

Trion Nemesis ще е по-бърз от Koenigsegg One:1

Американският производител Trion SuperCars разпространи допълнителна информация за своето първо творение - Nemesis. Производството му е...

Acura NSX разчита на системата Integrated Dynamic System, която е с четири режима на задвижване: Quiet, Sport, Sport+ и Track режими, които, в зависимост от избрания режим, регулурат настройките на двигателя, електромоторите, скоростната кутия и шасито, както и звука на двигателя. Има и ланч контрол, който обединява мощността на двигателя с вътрешно горене и трите електромотора за моментален старт с „нулево забавяне“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com