Nissan преосмисля компактния хечбек с радикалния Sway

22935
Nissan преосмисля компактния хечбек с радикалния Sway

Концепцията Sway демонстрира новия дизайнерски език на марката, който трябва да забегне в следващата Micra.

Nissan прилага радикално мислене в един от най-важните сектори на пазара – този на компактните хечбеци. Концептуалният автомобил е проектиран специално, за да отговори на вкусовоте на европейците. Това трябва да даде началото на следващата Micra. Ако дизайнът й е близо до този на Sway, то това означава, че от сега съм нетърпелив да видя как ще изглежда серийният модел. Дано само той не претърпи метаморфоза, която да го доближи до Pulsar, защото няма да е добре.

 

Вдъхновен от състезанията дизайн за Nissan Pulsar NISMO

От Nissan твърдят, че това е само дизайнерска концепция. Да, на този етап. Но нека няма съмнение, този „горещ“ ще се появи ...

Със своите динамични линии, поразителна предница, елегантно-изчистен интериор и смело използване на цветовете, концепцията предлага предизвикателен и емоционалин дизайн.

Екстериорът смесва четири силно откроими елемента - V-образната решетка, плаващия покрив, оформените като бумеранг светлини и извитата нагоре С-колона – за да оформят нов дизайнерски подпис, който вече сме виждали в Nissan Lannia Concept, представен по време на Автомобилния салон в Пекин през 2014, както и при новото Murano, лансирано наскоро в САЩ. За пръв път тази нова дизайнерска идентичност се прилага върху компактен хечбек, в случая Sway, като тази посока в дизайна ще бъде последвана от бъдещите модели на Nissan в различните пазарни сегменти, навсякъде по света.

 

Вдъхновен от концепцията IDx, показана за пръв път на салона в Токио през 2013, Sway възприема – и развива – своята интериорна дизайнерска концепция за арматурно табло, оформено като плъзгащо се крило. Резултатът е интериор, в който функцията взима предимство, и където нищо не е използвано като обикновен декоративен ефект.

Nissan обнови 370Z NISMO

За моделната 2015 година Nissan подложи 370Z NISMO на сериозна доработка. Новата броня е напълно променена и вече е с по-големи въздухо...

Дръжките на вратите са проектирани така, че да се внедрят като част от откритите алуминиеви опори. Дори 3-лъчият волан е верен на „фундаменталните принципи“, със скосена долна част и алуминиеви спици.

Водачът вижда само два основни уреда, като всички останали функции се управляват от голям трапецовиден таблет по средата на таблото. Той се вижда – и може да се използва – от водача и пътника до него. Макар и компактен автомобил, отстраняването на В-колоната и използването на проста, но елегантна структура, прави интериора да изглежда по-голям от очакваното.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com