Новият Chevrolet Volt е по-ефикасен и стилен

31505
Новият Chevrolet Volt е по-ефикасен и стилен

Моделът изглежда доста по-стилно от предшественика си. Дори би могло да се каже, че е доста по-агресивен с тази изпъкнала остра предница, в която се открояват трапецоведната радиаторна решетка и отворът в бронята със същата форма, но по-голям размер. Силуетът и задницата също са силно променени в дизайнерско отношение, като страничният профил е много по-стилен и изваян в аеродинамично отношение. Стоповете не биха могли да бъдат наречени стилни, за тях по-скоро важи определението откроими, но общото впечатление е за един по-атрактивен като визия автомобил. Джантите за 17-ки, „обути“ с всесезонни Michelin Energy Saver гуми.

 

Chevrolet представи Chaparral 2X Vision Gran Turismo

Тази година франчайза Gran Turismo 6 се превърна в неочаквано яростна арена, на която част от най-големите в автомобилния бранш дадоха ...

Интериорът се е сдобил с така необходимата му трета седалка отзад, но така е загубил от уникалния си стил. Оформлението на контролните уреди също е изцяло ново и далеч по-привлекателно отпреди, а MyLink инфотейнмънт система е във формата на таблет. Моделът е оборудван с десет въздушни възглавници и камера за обратно виждане (стандартно). Той е снабден със система за поддържане лентата на движение и предупреждение при излизане от нея, предупреждение за опасност в сляпата точка и предупреждение за смяна на лентата на движение, както и още няколко системи за активна безопасност.

 

Задвижването се осигурява от нов Voltec задвижващ тракт, съставен от 18,4 литиево-йонна батерия, електрически мотор и 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател. Chevrolet твърди, че новата концепция тежи 45 кг по-малко от предшественика, но е с до 12% по-ефикасна. Въпреки това автомобилът е по-бърз, когато електрическият и бензиновият двигател работят заедно. Ускорението от 0 до 96 км/ч е подобрено със 7%, което ще рече 8,4 сек.

 

Corvette Z06 се разсъблече

Изложението в Ню Йорк стартира, а Chevrolet свали покривалото от Corvette Z06 Convertible. Това е първият Z06 от 1963 г., който сваля ...

Конвенционалният двигател генерира 101 к.с., докато електрическият – 149 к.с. и 398 Нм. Това позволява на автомобила да достигне максималните 157 км/ч, като до 80 км могат да бъдат изминати само на електричество, а общият възможен пробег е 676 км.

Когато батерията се изчерпи, тя може да бъде заредена за приблизително 13 часа в 120V контакт, или за 4,5 часа при напрежение 240V.

Chevrolet Volt 2016 ще влезе в продажба през втората половина на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com