Новият MINI John Cooper Works е напомпан до 231 к.с.

36374
Снимки:

В дизайна се откроява специфичната за модела предна броня с големи въздухозаборници, които заемат и мястото за фаровете за мъгла при MINI 3 врати. Страничните прагове и задната броня са с индивидуално оформление, а задният спойлер John Cooper Works е едно от средствата за оптимизиране на аеродинамиката. В екстериора се открояват още рамките на арките на калниците с индивидуални контури, спортната изпускателна система със специфични накрайници, както и предлаганото ексклузивно за новото MINI John Cooper Works лаково покритие на каросерията Rebel Green.

 

MINI: Цялото кралско войнство (тест-драйв)

Средата на ноември, краят на циганското лято, девет MINI-та във Варна, дебют на 5-вратия Cooper и един рожден ден. Страхотни поводи, чу...

Новият MINI JCW може да се похвали с най-мощния двигател, монтиран досега в сериен модел на британската премиум марка. Той е разработен на базата на опита от моторните спортове двулитров бензинов двигател от най-ново поколение с технология MINI TwinPower Turbo. Мощността му е повишена с 10% спрямо предишния модел и вече е 231 к.с., като освен това дава силен и емоционален звук благодарение на специфичните бутала, турбокомпресор и изпускателна система. Максималният въртящ момент е повишен с 23% до 320 Нм, които отиват към пътя посредством серийна шестстепенна механична скоростна кутия (опционална шестстепенна трансмисия Steptronic Sport). С тези параметри MINI JCW се ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,3 сек (минус 0,2 сек) с механична скоростна кутия, респективно 6,1 сек (минус 0,6 сек) с автоматична трансмисия. Разходът на гориво и емисиите на CO2 с автоматична трансмисия са понижени с около 20 % до 5,7 л/100 км и 133 г/км в ЕС тестови цикъл.

 

Спортният дух си личи и в интериора, в който основен акцент пада върху ексклузивните John Cooper Works спортни седалки. Открояват се още мултифункционални бутони и лостчета за превключване при шестстепенната трансмисия Steptronic Sport, JСW скоростен лост респективно селектор на трансмисията.

 

MINI Urban Thrill

Aвтомобилите MINI се чувстват прекрасно навсякъде, но две са местата, които карат сърцата им да бият лудо – градския трафик на ко...

Окачване е прецизно настроено към мощностната характеристика на двигателя, а като опция се предлага динамичен контрол на амортисьорите. За спирането на този дявол се грижи новоразработена спортна спирачна система Brembo. Те прозират под ексклузивните 17-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works Race Spoke. Моделът е натъпкан с всевъзможни системи за активна безопасност като  динамичен контрол на стабилността (DSC) включително динамичен контрол на сцеплението (DTC), Electronic Differential Lock Control (EDLC) и Performance Control.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com