Обновената Mazda3 сама ще подава газ

1473
Обновената Mazda3 сама ще подава газ
Снимка: Mazda

Всички модели от семейството Mazda3 бяха обновени, като получиха редица нови опции. Основната от тях е системата за контрол на тягата в завоите G-Vectoring Control, похвалиха се от японския производител.

По принцип съвременните системи за стабилизация са свързани с подаването на газ по време на движение, но в Mazda са решили да усъвършенстват технологията. За целта инженерите на компанията са създали специален алгоритъм, който позволява на автомобила да бъде по-послушен при преминаване на завоите.

В зависимост от ъгъла на завиване електронната система преценява дали водачът не е дал прекалено много газ. В такъв случай компютърът намалява подаването на гориво и така увеличава натоварването върху предната ос при завиване. Съответно при излизане от завой системата дава газ и така машината изпълнява много по-точно и по-плавно маневрата, като намалява вероятността за грешка от страна на шофьора.

Сред новостите в Mazda3 е и модернизирана система за автоматично спиране с помощта на видеокамера, разпознаваща сложни обекти. В оборудването на автомобила вече влизат адаптивни светодиодни фарове, електромеханична ръчна спирачка и цветен проекционен дисплей над основния приборен панел.

Външните промени не са толкова забележими. Обновената „тройка” е получила кантове на решетката на радиатора, свалена по-надолу фирмена емблема, различен дизайн на фаровете срещу мъгла, както и нови външни огледала, в които вече са интегрирани мигачи.

Силовите агрегати на модела си остават без промени. Двигателите са от семейството SkyActive, като бензиновите разполагат с мощност от 100, 120 и 150 к.с., докато дизелите разчитат на 105 и 150 к.с.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com