Представиха фейслифта на Audi A8/S8

43037
Представиха фейслифта на Audi A8/S8
И Audi се бори за цялото интернет внимание, представяйки A8/S8 три седмици преди световния дебют във Франкфурт.

След няколко подгряващи тийзъра дойде и тазсутрешната церемония, при която бе представен флагманът на Audi.

Става въпрос за фейслифт, което означава – еволюция на дизайна. Виждаме ревизирани предна броня, решетка и капак на двигателя. Моделите с V8 двигател се предлагат със стандартните LED фарове, но клиентите могат да се бръкнат по-дълбоко и за Matrix LED фарове, които имат 25 отделни светодиода (на тяло), които могат да се включват/изключват по отделно в зависимост от условията. Audi представя и последователно светващите LED мигачи, които са с по 18 светодиода във фаровете и 24 светодиода в задните светлини.

Какво да очакваме от фейслифта на Audi A8?

    Преди да покажат фейслифта на своя флагман А8, германците от Audi решиха да ни подготвят за него с няколко дизайнерски ...

Отзад впечатление правят новите LED стопове, „срязани“ по средата от хромирана лайсна, минаваща по цялата широчина на автомобила. Бронята също е модифицирана, а под нея виждаме два ромбоидни ауспуха (без S8). Дванадесет са екстериорните цвята (включително пет нови), а летите джанти са до 21-ви цолови размер.

Може и да е еволюция, което сме свикнали да виждаме от Audi, но не може да се отрече, че A8/S8 изглежда повече от впечатляващо както отвън, така и отвътре. Дори бих могъл да кажа, че тази еволюция изглежда доста смела на общия дизайнерски фон на моделната гама. Лично аз харесвам визията на флагмана и сега остава да видиме какво и кога BMW ще предложи за своята 7 Series.

В основата на двигателната гама застава 3.0 TFSI с 310 к.с. Над него застава V8 4.0 TFSI би-турбо с 435 к.с. Двата дизела са 3.0 TDI и 4.2 TDI, генериращи съответно 258 и 385 к.с. На върха на айсберга са A8 L W12 quattro със своя 6.3-литров двигател с 500 к.с.. С 20 к.с. повече (520) предлага S8 от своя 4.0 TFSI.

Ексклузивен поглед към новото Audi TT

Новото ТТ се разработва върху модулната MQB платформа на концерна VW, позволяваща намаляване масата на автомобила. Именно в тази насока...

Audi A8 Hybrid разчита на литиево-йонна батерия, 2.0 TFSI и електрически мотор, за да предложи комбинирана мощност от 245 к.с. и 480 Нм въртящ момент.

 

Интериорът е трудно да се опише. Безброй копчета отпред, безброй възможности за настройване на индивидуалните кресла отзад, които могата да масажират задните ви части при необходимост. Имаме Bang&Olufsen аудио система, а отзад – DVD плеър, два екрана и Bluetooth телефони. Лукс в изобилие. Инженерите са актуализирали и много от системите за активна безопасност: активен асистент за поддържане лентата на движение, head-up дисплей и асистент за нощно виждане.

Продажбите на фейслифта на А8 стартират през ноември в Германия, като базовата цена там ще стартира от 74 500 евро.

Audi подготвя наследник на легендарното Quattro?

  От Audi с гордост се готвят да отбележат подобаващо 30-годишнината на своя легендарен Sport Quattro. По всичко личи, че спортно...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com