Прекрасен дизайн и 600 к.с. от Aston Martin DB11

34682
Прекрасен дизайн и 600 к.с. от Aston Martin DB11

Е, чакането на този нов модел си заслужаваше!

Първият модел от планът за експанзия “Second Century”, заместникът на DB9 прегръща идеята за принудително пълнене, тъй като напълно новият му 5,2-литров, V12 двигател се Помпа от две турбини. Така той генерира 600 к.с. при 6500 об/мин и максимален въртящ момент от 700 Нм при 1500 об/мин.

 

Това го превръща в най-мощния DB модел към днешна дата. А и най-бързият, тъй като ускорението до 100 км/ч отнема само 3,9 секунди, при да спре на отметката 322 км/ч. Мощността от 12-цилиндровия двигател се предава към задната ос посредством 8-степенна автоматична ZF трансмисия, работеща съвместно с механичен диференциал с ограничено приплъзване.

 

В сравнение с DB9, който заменя, новият DB11 е по-дълъг, по-широк, по-нисък и с по-дълго междуосие. Тежи 1770 кг, като те са разпределени между предната и задната ос в съотношение 51 към 49%.

 

Aston Martin DB10 за Джеймс Бонд в „Спектър“

Вчера, 5 декември, в Pinewood Studios в Лондон, се състоя представянето на актьорския състав за новия 007, бе разкрито името на лентата...

Вентилационният отвор в калника е взет от пистовия Vulcan, който намалява аеродинамичното повдигане на предницата. Отзад пък дизайнерите са прибягнали до виртуален спойлер, наречен “AeroBlade”. Въздушният поток към него се насочва от прорези в основата нa С-колоната.

 

Интериорът е най-просторният до момента в модел от серията DB. Основно място в него заема 12-инчовият дигитален приборен панел, допълнен от 8-инчов инфотейнмънт система. Не че има някакво значение за такъв вид автомобил, но товарното отделение е с 20% по-голямо и достига 270 л.

Aston Martin ще продават своя DB11 на стартова цена от 204 900 евро в Германия. Доставките му започват през четвъртото тримесечие на годината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com