Първите купувачи на пикапи Tesla ще чакат 4 години (но това не е сигурно)

1407
Първите купувачи на пикапи Tesla ще чакат 4 години (но това не е сигурно)
Снимка: Tesla

Официалната премиера на електрическия пикап Tesla Cybertruck се състоя през есента на 2019 г. По същото време компанията-производител започна да събира предварителни поръчки, чийто брой бързо надхвърли половин милион. Първите клиенти трябваше да получат машините си в края на 2021 г., но началото на серийното производство беше отлагано няколко пъти.

Първоначално беше обещано масовото производство да започне през 2021 г., но след това сроковете бяха изместени три пъти - първо от края на 2021 г. до края на 2022 г., след това до началото на 2023 г., а през ноември 2022 г. бяха обявени нови срокове - средата на 2023 г. Този път компанията изглежда успя да спази обещанието си.

Tesla е много близо до пускането на напълно автономни коли

Гигантът в производството на електрически автомобили Tesla ще реализира напълно автономни автомобили "по-късно тази година". Това заяви...

Снимка от завода на Tesla в Тексас се появи в официалните канали на марката в социалните мрежи. В тълпата от радостни работници се крие първият сериен пикап Cybertruck. Ако сглобяването върви гладко, първите купувачи ще получат своите електрически SUV в края на третото тримесечие. До края на 2023 г. Tesla очаква да произведе 2000 бройки от Cybertrucks. Въпреки това, предвид трудностите с производството, не е изключено тези планове да бъдат коригирани.



Големият електрически пикап Tesla Cybertruck (или CYBRTRK) е дълъг 5885 мм, широк 2027 мм и висок 1905 мм. Кабината е с шест места. Клиновидното тяло е изработено от специална стоманена сплав, която е устойчива на вдлъбнатини и драскотини. Мощността на двигателите и капацитетът на тяговата батерия традиционно ще се различават за различните модификации.

Топ-версията на пикапа - Cybertruck Tri-Motor AWD, струва 70 000 долара и може да ускори от нула до 60 мили в час (96 км/ч) за 2,9 секунди, като измине четвърт миля за 10,8 секунди. Пробегът с едно зареждане на тази версия надхвърля 800 км, а максималната скорост достига 209 км/ч.

На купувачите ще бъдат предложени по-скромни модификации на пикапа. Базовата ще бъде със задно задвижване и един електрически мотор, като ще струва 40 000 км. Тя ще има пробег над 400 км и ускорение до 60 мили в час за 6,5 секунди. Двумоторният вариант на пикап пък е оценен на 50 000 долара. Неговият пробег е 500 км, а ускорението от място до 96 км/ч (60 мили) става за 4,5 секунди.

Пикапът на Tesla събра 1,5 милион поръчки

Tesla Cybertruck е един от най-очакваните модели не само на американската марка, но и изобщо. Затова и интересът към него е огромен, ка...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com