Rolls-Royce разкри конструкцията на най-добрия автомобил в света

1790
Rolls-Royce разкри конструкцията на най-добрия автомобил в света
Снимка: Rolls-Royce

Британският производител Rolls-Royce показа снимки на нова алуминиева конструкция, на който ще бъде изградено осмото поколение на модела Phantom. От компаният обявиха, че това ще бъде „най-добрият автомобил на планетата”.

Следващият Rolls-Royce Phantom ще дебютира през 2018 г. Луксозният седан ще получи изцяло алуминиево шаси, което ще се използва и за други модели на марката, в това число и първият всъдедод в историята на производителя. Той се разработва в момента, като носи кодовото название Project Culinan.

От Rolls-Royce вече обявиха, че ще се откажат от платформите на концерна BMW и ще започнат да разработват изцяло собствена архитектура. Работата по нея стартира още през 2015 г., а през тази пролет започнаха и тестовете на прототипи, изградени на новото шаси. Изпитанията се провеждат в различни краища на света при всевъзможни пътни и атмосферни условия.

През май производителят от Гудууд показа прощалната модификация на купето Phantom Coupe, както и кабриолет Drophead Coupe. Двата автомобила (на снимката) са получили името Zenith, като в интериора им са поставени метални части от конвейра, на който се сглобяват моделите на марката. Тиражът на двата автомобила е ограничен на 50 бройки, които вече са продадени.

Заради интереса от страна на клиентите Rolls-Royce работи върху още няколко уникални версии на сегашния Phantom, които трябва да бъдат готови преди да бъде сложен край на производството на 7-ата генерация на модела в края на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com