X
 
 

Ще дойде ли Hyundai, вместо очаквания Volkswagen?

7157 3
photo of Ще дойде ли Hyundai, вместо очаквания Volkswagen?
Снимка: Hyundai Motor
Въпреки големите надежди и месеците трепетно очакване, изглежда все по-малко вероятно Volkswagen да построи завод у нас. Ръководството на автомобилния гигант вече няколко пъти отлага окончателното решение, но има все повече признаци, че то ще е в полза на Турция, вместо на България.

Южната ни съседка има сериозни конкурентни предимства и изглежда най-логичният избор за нова локация на германския концерн, а президентът Ердоган лично се е заел да убеди директорите на Volkswagen да построят новото предприятие в страната му. Огромната инвестиция определено би съживила турската икономика и би спечелила обществено одобрение на едноличния ѝ господар.

План Б за България – Hyundai

Турция и Volkswagen са все по-близо до споразумение за автомобилния завод

Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще построи завода си в страната, след „изключите...

Усещайки, че губи битката, българското правителство се насочи към друг голям автомобилен инвеститор – Hyundai. В последните 2 години българските власти са в постоянен контакт с корейския концерн, който е считан за добра алтернатива, ако привличането на Volkswagen се провали.

Представители на Hyundai са посетили България, а ние върнахме визитата, като делегацията е водена лично от премиера Борисов. Той разкри, че страната ни е в напреднали преговори с корейците и официално им е предложила да построят автомобилен завод у нас. Очакваната инвестиция е милиардна.

"Страната ни е известна със заводите си в автомобилостроенето. Тя е прекрасна дестинация, с много добро качество, с много добри възможности", изтъкна премиерът. И подчерта, че крайното решение за евентуалното изграждане на завод на Hyundai в България ще бъде взето от борда на директорите на южнокорейския концерн.

Какви възможни инвестиции планират корейците у нас и какво още им предложиха Борисов и министрите, прочетете в Expert.bg. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Това с Хюндай е просто морковчето, окачено пред магарето, щото истинските моркови отидоха в нарушаващата правата на човека Турция. После работата ще разсъхне и ще се забрави. А завод за батерии може да построят. Това е изключително мръсно производство, на което ще трябва да плащаме вредните емисии, пък и в съвременните заводи работят малко хора, колкото да настройват роботите.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  И в ВФ заводите работят само роботи, пръдлю!! Тролваш яко предизборно, а?
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Ще дойде! Ама друг път!
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...