Skoda разкри двигателната гама на Fabia III

32981
Skoda разкри двигателната гама на Fabia III

Третото поколение на Fabia е на хоризонта. За да подгрее предварително публиката, Skoda разказа подробности за двигателната гама на новия модел, който ще е с до 17% по-икономичен спрямо сегашния. Причината е, че всички двигатели на новата Fabia ще отговарят на стандарта Евро 6.

Бензиновите двигатели ще са четири: базовият е 1,0 MPI с 3 цилиндъра и директно впръскване на горивото, а в другия полюс ще е 4-цилиндровият 1,2 TSI, който ще се предлага с мощности от 60 до 110 к.с.

Skoda Vision C Concept е предвестник на нов модел

През годините Skoda се установи като подразделението на VW Group за практични автомобили. Това обаче не е достатъчно, защото компанията...

При дизелите също има 3-цилиндров двигател. Това е новоразработеният 1,4-литров комън рейл с алуминиев блок. Той идва в две мощностни модификации от 75 и 105 к.с. Дизеловата гама ще бъде допълнена (към края на 2015 г.) с 1,4 TDI със 105 к.с., работещ съвместно със старт/стоп система, система за възстановяване на кинетичната енергия и гуми с ниско съпротивление във варианта GreenLine, който ще предлага и някои аеродинамични оптимизации. Тези промени ще позволят на Fabia да предложи разход на гориво от само 3,1 л/100 км със съответстващи емисии СО2 от 82 г/км

Skoda казва, че новият модел ще олекне с до 65 кг спрямо предшественика си, като базовият модел с 1,0 MPI ще тежи само 980 кг.

Публичният дебют на новия модел ще се състои на автомобилния салон в Париж през октомври, но онлайн дебюта може да очакваме в близките седмици. Продажбите ще стартират в края на тази и началото на следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com