X
 
 

Списание твърди, че Honda CR-V не е с 4х4, а само с предно

Шведското списание Teknikens Värld публикува видео с тест на системата за задвижване на четирите колела на Honda CR-V. Изданието твърди, че японският SUV реагира като автомобил с предно предаване, а не като автомобил с 4х4 задвижване.

Миналата година шведските журналисти тестваха 4х4 системата за задвижване на модела за пръв път. Тогава той се провали в симулиран тест на потегляне по наклон с лошо сцепление на предните колела. Honda тогава обясни, че това е резултат от вградена функция, задачата на която е да защити от износване механичните части на системата. Скоро след това компанията предложи на всичките си клиенти в страната софтуерна актуализация, която елеминира проблема.

Honda ще покаже европейската HR-V в Париж

Honda пусна първите снимки на изцяло новата европейска версия на малкия си SUV преди премиерата му на автомобилния салон в Париж през с...

Същия тест шведите проваждат с 2015 CR-V и резултатът отново е незадоволителен. Автомобилът отново не прехвърля мощност към задните колела, когато предните нямат сцепление. За сравнение журналистите показват Ford Kuga, на който му трябват само 1/8 от оборота, за да бъде прехвърлена мощност към задните колела и колата да потегли, докато CR-V върти на място, но без да се случва нищо.

Honda отговаря със следното: „в реални условия, без значение на повърхността, винаги има определено сцеплание за предните и задните колела“ и „затова AWD системата преразпределя въртящия момент между двете оси според условията“. Японският производител твърди, че „в реални условия подобен сценарий, като този тест с барабани, с толкова голяма разлика мужду сцеплението, е малко вероятен”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители