Спорт пакет за Huayra, който е по-скъп от 911 Carrera 4S

6331
Спорт пакет за Huayra, който е по-скъп от 911 Carrera 4S

Pagani е известна с поредицата от ексклузивни екземпляри, произвеждани по една бройка. Повече от 10 години Zonda се прераждаше през няколко месеца под формата на нещо специално, поръчано от поредния супер богаташ. Наскоро се появи и първия уникат на Huayra, а сега хората на Хорацио Пагани са така добри да направят спортен пакет на супер автомобила, който може да се поръча от всеки… супер богаташ. Причината е, че пакетът Pacchetto Tempesta струва скромните 160 000 евро. За сравнение, за 122 000 евро в Италия можеш да си купиш Porsche 911 Carrera 4S, а за 180 000 – мощния 540 к.с. 911 Turbo.

Спортният пакет е разработен съвместно с италианското конструкторско бюро Dallara, подготвящо шаситата за сериите IndyCar и Formula E. Новият пакет включва въглеродни аеродинамични елементи, в това число преден сплитер и заден дифузьор. Джантите също са нови, изработени от авиационен алуминий – отпред са 20-цолови, а отзад 21 цола.

Джантите на Huayra са по-скъпи от 911

Изцяло карбоновите джанти на Pagani Huayra, предлагани като опция, са по-скъпи, и то с доста, от Porsche 911 Carrera 4. Клиентите на Pa...

Huayra Pacchetto Tempesta е с пренастроено шаси и регулируеми амортисьори Ohlins, разработени специално за творението на Хорацио. Нова е титаниевата изпускателна система, тежаща едва 7 килограма. Това е с 3 кг по-малко спрямо стандартната Huayra.

По двигателят не са правени промени: 6,0 V12 с мощност 630 к.с. ТОй ускорява Huayra до 100 км/ч за 3,2 секунди.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com