Тази кола ще разпознава собственика по лицето

1131
Тази кола ще разпознава собственика по лицето
Снимка: Genesis

Genesis GV60 ще бъде първият автомобил в света, който ще бъде оборудван със система за безключов достъп и ще може да се отваря с помощта на лицево разпознаване. Тази функция се конфигурира чрез приложението Connected Services на производителя, като ще може да се използва пред 2023 година.

При задействане на новата функция LED-дисплеят ще предостави информация за състоянието на автомобила и след това GV60 ще стартира двигателя чрез пръстов отпечатък. Освен това, колата ще се заключва и отключва с дигитален ключ през смартфон, който може да се използва от до трима души. Собственикът може също да посочи периода от време, през който цифровият ключ ще се използва от други потребители.

САЩ създадоха софтуер, определящ самоличността и поведението на случайни минувачи

Професор от университета в Мериленд, САЩ, разработи софтуер за машинно обучение по поръчка на китайската корпорация Alibaba, който може...

В стандартния комплект на автомобила е включена и функцията за масаж на седалката на водача (преди това беше опция), отопляем волан с функция за памет, отопляеми предни и задни седалки и вентилация на предните седалки.

Genesis GV60 е изграден на същата платформа e-GMP (Electric-Global Modular Platform), използвана от Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6, като съответно ще има и същото задвижване. А това означава избор от три задвижващи агрегата, наречени Premium, Sport и Sport Plus, като и при трите батерията има капацитет от 73 кВт/ч.

За базовата версия е достъпен един двигател с мощност 225 к.с., като при него пробегът е 517 к.с. Версията Sport се предлага е с два електромотора – 304 к.с. и задвижване на всички колела. На върха на гамата се разполага Sport Plus, при който също има два двигателя – по един на всяка, като мощността вече е 430 к.с. Тази версия има и режим при потегляне, в който за 10 секунди водачът има на разположение още 27 к.с. Освен това, този вариант е и с допълнителен режим „дрифт“, което го прави още по-впечатляващ за каране.

Genesis GV60 от новата моделна година ще бъде наличен за поръчка в Европа през пролетта, цените на автомобила ще започват от 63 200 евро.

Как се разпознават лица само за минути

Традиционните методи за преподаване на изкуството на лицевото разпознаване не са толкова ефективни, колкото обикновено се смята, са уст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Колко станции за зареждане са необходими в Европа?

Европа може да наложи мита до 55%, за да ограничи китайския внос на електромобили

Евтините електромобили: Китай е напът да промени картата на световното производство

Електрическа кола блъсна петима души на изложение в Китай (ВИДЕО)

Какво означават цветните ивици и точки върху гумите?

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com