Това е звярът Hennessey Venom F5!

66443
Това е звярът Hennessey Venom F5!

Това е първият поглед към хипер чудовището Hennessey Venom F5, чиято единствена задача е не просто да отвее рекорда от 431 км/ч на Veyron Super Sport, а да го унижи, като целта е границата от 467 км/ч (290 мили/ч). Дори и повече, твърдят британците от TopGear.

А Джон Хенеси не си поплюва, когато тръгне да гони скоростни рекорди. По-рано тази година неговия Venom с 1244 к.с. записа скорост от 270,49 мили/ч (435,4 км/ч) на пистата на „Космически център Кенеди“ в Щатите, което бе по-бързо от рекордната максимална скорост на Veyron Super Sport от 269,86 мили/ч (434,47 км/ч) (официалното време на Bugatti от 267,86 мили/ч е усреднено от двете противоположни минавания на пистата в Ера-Лесиен).

Hennessey Venom GT е по-бърз от Veyron SS

Hennessey отдавна твърди, че Venom GT е по-бърз от милтимилионния Bugatti Veyron Super Sport. Е, сега го доказа, след като на пистата н...

 

Този пробег не бе достатъчен за Venom GT да влезе в Книгата на рекордите Гинес, тъй като бе постигнат само в едната посока на пистата (а не както се изисква – след това да се мине и в противоположната, като времето се усредни).

А F5 – кръстен на изключително разрушителната степен на торнадото, е силно модифициранVenom: по-добра аеродинамика, повече технологии, повече мощност... естествено.

 

Три бройки от Venom GT World’s Fastest Edition

Преди около месец и половина писахме, че Hennessey Venom GT успя да запише максимална скорост от 435,1 км/ч на пистата на космическия ц...

Колко повече мощност? Хенеси все още не разкрива колко още може да се изтиска от 7,0-литровия V8 с две турбини, но заявява пред TopGear, че „вероятно ще надхвърли 1400 к.с.“. Общото тегло ще остане под 1300 к.с. (стандартният Venom тежи 1244 кг), което означава, че този звяр ще разчита на съотношение мощност-тегло от над 1000 к.с. на тон. За справка: съотношението при Veyron SS е около 630 к.с. на тон.

Venom F5 ще удари Земята следващата година, а първите му доставки ще стигнат до клиентите през 2016 г. Планира се серия от 30 бройки. Цените не са уточнени, но със сигурност ще струва повече от $1,2 млн. (с данъците), колкото е цената на Venom GT. Но няма как да е иначе, предвид факта, че ще се гони границата от 270 км/ч!

Това вероятно ще се случи на солените езера в Юта. „Вероятно ще отидем в Беневил. Но пробег върху солените езера е предизвикателство. Четиринадесет хиляди конски сили, задно задвижване, хлъзгава солена повърхност. Звучи като предизвикателство за нас.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com