X
 
 

Toyota реши да остави заводите си в Китай затворени за още седмица

703 0
Toyota реши да остави заводите си в Китай затворени за още седмица
Снимка: Getty Images/Guliver
Японският автомобилен гигант Toyota заяви, че ще удължи спирането на работата на китайските си фабрики с една седмица до 16 февруари, заради кризата с вирусната епидемия в страната, предаде БГНЕС. Досега крайната дата на принудителна почивка беше 9 февруари.

"След като анализирахме различни фактори, включително взехме предвид препоръките от местните и регионалните власти ... решихме да продължим спирането на производството във всички заводи на Toyota в Китай до 16 февруари", заяви говорителят на компанията Аарон Фоулс пред АФП.

Починалите от новия китайски вирус се увеличават, заразата пълзи и на японски кораб

Броят на смъртните случаи от пневмония, причинена от новия вирус 2019-nCoV в китайската провинция Хубей, се увеличи с 69 и достигна 618...

Фоулс заяви, че Toyota ще вземе допълнително решения дали да удължи още срока на затваряне в зависимост от развитието на епидемиологичната ситуация в Китай. "Що се отнася до производството в други страни, в момента проучваме дали ще има някакво въздействие и върху него", добави той.

Шефът на Fiat Chrysler Майк Манли заяви пред Financial Times, че неговата компания може да спре производството си в европейски завод поради проблеми с доставките от Китай - което би било първото спиране на работата на производител на автомобили в Европа.

Южнокорейската Hyundai също спря дейността си в своя гигантски производствен комплекс в Улсан, който е най-продуктивната фабрика за автомобили в света.

Actualno.com

Етикети: