Търговци масово отказват да продават електромобили

6848
Търговци  масово отказват да продават електромобили
Снимка: Ford

Голям брой автомобилни дилъри от САЩ отказват да продават електрически превозни средства, показва проучване на Sierra Club, цитирано от изданието CarBuzz. Изследването е озаглавено „Повишаване на мощността на електрическите превозни средства: Национално проучване на опита при пазаруване на електрически превозни средства“, като целта му е да покаже какво се случва на пазара на електромобили в страната и как се адаптират търговците към него.

Общо 800 дилърства от всички 50 щата са взели участие в проучването, като резултатите са доста любопитни. Оказва се, 66% от дилърите дори нямат електромобили за продажба в момента, а 45% от тези търговски представителства твърдят, че не биха предложили електромобили на клиентите си, дори ако ги имаха на склад.

Прогноза: Пазарът на автомобили с ДВГ няма да се възстанови

Пазарът на автомобили с двигатели с вътрешно горене няма да се върне към нивата отпреди пандемията, категорични са анализатори на случв...

Все още съществуващите ограничения на веригата за доставки и техническите проблеми, които затрудняват и производителите, са най-големите предизвикателства и пред търговците, които не могат да представят най-новите модели на ток пред клиентите си. Пример а това е Ford F-150 Lightning, чието производство беше принудително спряно през февруари заради пожар в завода на компанията.



В същото време 44% от анкетираните твърдят, че биха продавали електромобили, ако ги имат на склад. Като цяло обаче предлагането на коли на ток е сериозен проблем за всички продавачи, тъй като те трябва да преодолеят доста трудности.

Първото от тях е инсталирането на зарядни устройства пред всеки салон и автокъща, едва след което производителят може да изпрати електромобили на дилъра си. Друг проблем са и малкото бройки, които търговците получават. Това затруднява провеждането на тест-драйв от страна на клиента.

Проучването сравнява резултатите от пет региона: Североизток (11 щата плюс окръг Колумбия), Югоизток (12 щата), Запад (11 щата), Югозапад (четири щата) и Среден запад (12 щата) и допълва констатациите си с продажбите и пазара на електромобили от 2022 г.

След свалянето на цените дилърите на Tesla останаха без коли

Американските дилъри на Tesla разпродадоха всички кросоувъри Model Y и изпълниха тримесечния си план предсрочно. Както е посочено на уе...

Оказва се, че само 27% от дилърите в Западния регион (който включва Калифорния, която обича електромобилите) са имали модел на ток, наличен за продажба, което е най-ниската наличност сред регионите. Но този регион все още продава повече електромобили от останалата част на страната. Той представлява 45% (423 993) от всички продажби на EV миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Експерти посочиха 5 места в колата, където най-често се образува ръжда

Tesla обяви, че търпи огромни загуби

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com