За 3-ти пореден път Ford 1,0 EcoBoost е „Световен двигател на годината“

37920
За 3-ти пореден път Ford 1,0 EcoBoost е „Световен двигател на годината“

На безпрецедентното 3-то поредно провъзгласяване на 1,0-литровия EcoBoost двигател на Ford за „Световен двигател на 2014 година“ трябва да бъде отдадено заслуженото.

В края на миналия месец 1,0-литровият двигател, задвижващ автомобилите на Ford, пребори конкуренцията на премиум марки и супер коли и спечели Оскарите за двигатели за безпрецедентния трети пореден път. Това стори жури от 82 автомобилни журналисти от 35 държави, който избра 1,0 EcoBoost и за „Най-добър двигател под 1,0 литър“ за трета поредна година на Изложението за двигатели 2014 в Щутгарт.

Ford EcoBoost отново е Двигател на годината

  Ултра ефективният и пъргав 1.0-литров бензинов двигател на Ford Motor Company днес бе провъзгласен за Световен двигател на 2013...

Двигателят досега е спечелил 13 големи награди. В допълнение към 7-те награди „Световен двигател“ на годината за три поредни години, включително за „Най-добър нов двигател на 2012 г.“, 1,0-литровият EcoBoost беше награден още с международната нагарада „Паул Пийч 2013“ за технологични иновации в Германия; Dewar Trophy от Кралския автомобилен клуб във Великобритания; наградата за важно научно откритие на списание Popular Mechanics, САЩ. Ford е и първият автомобилен производител, спечелил наградата на Ward за един от 10-те най-добри двигатели с 3-цилиндров агрегат.

Представен в Европа през 2012 г. с новия Ford Focus, 1,0-литровият EcoBoost вече е наличен в още 9 модела: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX и Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect и Transit Courier.

Новото Mondeo ще продължи европейската експанзия на 1,0-литровия EcoBoost двигател при представянето си в края на тази година – най-малкият двигател да бъде вложен в толкова голям семеен автомобил.

Наличен във версия със 100 и 125 к.с., Ford наскоро представи и нова версия на двигателя със 140 к.с. в новите Fiesta Red Edition и Fiesta Black Edition – най-мощните серийни, масово произвеждани автомобили досега с 1,0-литров двигател, постигащи 0-100 км/ч за 9 секунди, максимална скорост от 201 км/ч, разход на гориво 4,5 л/100 км и СО2 емисии 104 г/км*.

Ревизиран дизайн и дизелов двигател за Ford Focus ST

По време на провелия се този уикенд Фестивал на скоростта в Гудууд бе представен фейслифтът на Ford Focus ST. Новият модел се различав...

Моделите, оборудвани с 1.0-литровия EcoBoost двигател, са един от всеки пет автомобила Ford, продадени на 20-те традиционни пазара на Ford**. За първите 5 месеца на 2014 г. пазарите, на които 1,0-литровият EcoBoost двигател се е доказал като най-предпочитан, са Холандия (38% от всички покупки на автомобили), Дания (37%) и Финландия (33%).

Европейскитe заводи на Ford в Кьолн, Германия и Крайова, Румъния произвеждат по един EcoBoost двигател на всеки 42 секунди и наскоро надхвърлиха 500 000 броя.

литровия EcoBoost, докато Fiesta 1.0 EcoBoost е вече налична.

Ford наскоро стартира производството на 1.0-литровия EcoBoost в Чонгчинг, Китай, за да посрещне търсенето в Азия. За първото тримесечие на 2014 г. над 1/3 от клиентите на Fiesta във Виетнам са избрали 1,0-литровия EcoBoost двигател.

Това е второто поколение на Ford Edge

Стъпвайки върху световната средноразмерна плаформа на Ford, новият Edge използва същата архитектура, на която разчитат последните Fusio...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com