5 надеждни начина да изсушите бързо прането без сушилня

40611
5 надеждни начина да изсушите бързо прането без сушилня
Снимка: iStock/ Guliver

Настъпващата есен, заедно със захлаждането и дъждовете, ни донесе проблеми с прането. Когато апартаментът е студен и влажен, изпраните дрехи могат да съхнат с дни, заемайки място и добавяйки влага в стаята.

Сушилнята в наше време е скъпо удоволствие, освен това заема място в апартамента и консумира много електроенергия.

Пет начина за бързо изсушаване на дрехи без сушилня

1. Проветрете помещението

Ако искате да изсушите прането си бързо, не затваряйте плътно прозорците с надеждата да запазите топлината, за да изсушите прането си. Когато мокрото пране изпълни пространството, въздухът в помещението става влажен и прането не може да изсъхне бързо. В допълнение, високата влажност в помещението за дълго време може да допринесе за образуването на влажни петна и дори мухъл.

Затова, когато ще окачвате прясно изпрано пране, отворете прозорците (само малко, не е нужно да замръзвате) и оставете въздуха да влезе. Това ще позволи на влагата да излезе. Вашето пране ще изсъхне бързо. Отварянето на прозорци през зимата не е добра идея, опитайте вместо това да използвате влагоуловител.

Как да изсушим дрехите си възможно най-бързо?

2. Перете на по-малки партиди

Прането не е най-забавното нещо, така че винаги е изкушаващо да заредите колкото можете повече в машината, за да го свършите бързо. Твърде плътното пълнене на пералнята обаче е причината дрехите да съхнат толкова дълго.

Ако вашата пералня е препълнена, може да имате проблеми с центрофугирането. Прането няма да бъде изцедено достатъчно добре. Опитайте да слагате по-малко.

3. Изберете внимателно мястото за сушене

Сушенето на дрехи на радиатора не си струва по много причини. Но като поставите сушилника в непосредствена близост до него и в най-топлата и суха стая на къщата, където влиза много слънчева светлина, вие значително ще ускорите сушенето на вашето пране. В същото време не забравяйте да обръщате сушилника към радиатора от време на време от различни страни. Това ще разпредели топлината равномерно, помагайки на всичко да изсъхне с еднаква скорост.

Опасно ли е сушенето на дрехи в стаята?

4. Не оставяйте прането в машината за дълго време

Когато пералнята приключи цикъла си, извадете прането незабавно - ако дрехите останат в машината известно време, прането може да мирише на влага. Затова незабавно извадете дрехите и ги наредете на сушилника, за да им дадете възможност да изсъхнат навреме и да запазят приятната миризма на вашия перилен препарат или препарат за изплакване.

5. Закачете правилно прането

Закачането на дрехи на сушилника не е приятна задача, а ако не се прави правилно и внимателно, може да отнеме невероятно дълго време. Правилното окачване на прането обаче е много важно за скоростта на сушене. Поставете по-дългите, по-обемисти дрехи в горната част на стелажа или по външния периметър. Уверете се, че дългите неща не лежат на пода.

Проверете съдържанието на вашите завивки и възглавниците, чорапите и бельото могат да влязат вътре незабелязано по време на пране или центрофугиране. Този "пълнеж", ако не се отстрани, може да остане мокро няколко дни и да придобие неприятна миризма на плесен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com