X
 
 

Отпечатан е първият брой на еротичното списание Playboy

2849 13
photo of Отпечатан е първият брой на еротичното списание Playboy
Снимка: Getty Images/Guliver

1953 г.

Плейбой (на английски: Playboy) е американско мъжко списание, което съдържа снимки на голи жени, журналистически статии и интервюта със светски личности. Негов създател е Хю Хефнър, а първият брой излиза през 1953 г. Списанието се издава на различни езици в над 20 държави от Америка, Европа и Азия.

Българското издание на „Playboy“ е едно от най-популярните мъжки списания в България. Първият брой излиза през април 2002 г.

Излиза най-продаваният албум за всички времена Thriller

"Thriller" е шестият музикален албум на американския певец Майкъл Джаксън и е най-продаваният албум за всички времена. Албумът е издаде...

Главен редактор от първи до пети брой е Ивайло „Нойзи“ Цветков. От септември 2002 г. в продължение точно на една година на редакторския стол е Антони Георгиев. От септември 2003 година за главен редактор е назначен Георги Неделчев. След неговото напускане през март 2007 г. постът се поема от Христо Кьосев, а заместник-главен редактор става Владимир Константинов-Чоки. Арт-директор от януари 2004 г. е Андрей Михов. От октомври 2010 до декември 2012 главен редактор е отново Ивайло „Нойзи“ Цветков. От януари 2013 главен редактор е Христо Запрянов.

Първите издатели на „Плейбой“ в България е Мартин Захариев и Венцислав Райков. Впоследствие изданието става собственост на „Атика Медиа България“ ООД, филиал на голямата гръцка издателска група Attica Media, която освен в България издава „Плейбой“ в Гърция, Сърбия и Румъния.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

13 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Руската сексуална революция 1917г - първото в света ‘’разкрепостяване’’ на нравите 1 Руската сексуална революция 1917г - първото в света ‘’разкрепостяване’’ на нравите преди 5 месеца Профил на трол?
  В соц колониите на съветска русия , а у нас и до днес се твърди, че сексуалната революция е започнала през 1960-те в щатите. ДА АМА НЕ „бунтът на чувствеността” (терминът е на Ленин) дълго време е бил един от стълбовете на държавността в СССР-то след ‘’великата’’ октом. революция. Още 1904г. Ленин пише: "еманципацията на духа на чувственост , освободената енергия, отклонена от обслужване виж още ›› на семейните задължения, ще бъде хвърлена за победата на социализма. " Чувствеността и сексуалността се обсъждали на партийните конгреси още преди революцията. На 3-ия конгрес на РСДП било възложено на другаря Троцки да разработи нова теория за отношения между половете, която да се приложи в случай, че вземат властта. Кореспонденцията на Троцки и Ленин през 1911г.е на тази тема. Троцки пише: "Без съмнение, сексуално потисничество е основното средство за поробване на човека. Докато има потисничество, не може да има истинска свобода. Семейството, като буржоазна институция, напълно е надживяло своята полезност." Ленин отговаря: "и това не е само на семейството. Всички забрани , свързани със сексуалността , трябва да бъдат отстранени, а табуто на еднополовата любов трябва да бъде премахнато"
 • победата на революцията през 1917 г. - ‘’разкрепостяване’’ на нравите с декрети 1.1 победата на революцията през 1917 г. - ‘’разкрепостяване’’ на нравите с декрети преди 5 месеца Профил на трол?
  Много от разпоредбите на болшевиките в "сексуалното законодателство" и до днес изглеждат ултра разкрепостени.. Малко след известните декрети "За мира" и "За земята" следват постановленията от 19 декем. 1917г. : "За премахването на брака" и "За гражданския брак , за децата и за изменението на гражданското състояние" , в което важна част е " виж още ›› ;Относно премахването на наказанията за хомосексуалността". Според тези постановления "сексуален съюз" , както брак, могат лесно да се сключват и лесно да се прекратяват . Второто постановление предоставя на жените "пълна материална власт и сексуално самоопределение".
  : 0 !
 • руската секс революция 1917г - отпадане на брака, за общите жени - без дрехи и задръжки 1.2 руската секс революция 1917г - отпадане на брака, за общите жени - без дрехи и задръжки преди 5 месеца Профил на трол?
  когато комунистите току що са взели всичката власт, избили са всички несъгласни, повярвали са във всесилието си и са решили че нямат нужда вече да маскират целите и програмата си - брутално социално инженерство, деформиращо дори най-интимните отношения, моделиращо личността безоглед на интересите й, в полза единствено на управляващите комунисти, които държат всички възможни средства за производ виж още ›› ство и препитание.
  : 0 !
 • русия е обявена за държава на победилия секс 1.3 русия е обявена за държава на победилия секс преди 5 месеца Профил на трол?
  през лятото на 1918 г., когато стотици мъже и жени манифестират в Москва и Петроград напълно голи.Колко важна е политиката за разгром на семейните ценности, показват празниците, отбелязани с показност през 1918г.. Освен годишнината на „октомврийската революция”, на 19 декем. 1918 русия празнува годишнината от указа "за премахване на брака" с лезбийски гейпарад. Шествието се извършва виж още ›› плакати с надпис " Долу срама." Еманципацията на морала в русия отива толкова далеч, че ‘’удивлява’’ целия свят - 1919 г. в русия се пропоядва, че сексът е ‘’като да изпиеш чаша вода”
  : 1 !
 • Съветска русия е първата страна в света, където официално са признати теориите на Фройд 1.4 Съветска русия е първата страна в света, където официално са признати теориите на Фройд преди 5 месеца Профил на трол?
  Законодателство в областта на равенството в следреволюционните години непрекъснато се допълва . Александра Колонтай , един от разработчиците на "Брачния кодекс” настоява сексуалната просвета в училищата да почва от 12 годишна възраст, заради застрашителния % на ранна бременност. И се спуска по региони директива за училищна секспросвета. Но тази инициатива среща съпротива от "закосте виж още ›› нялото’’ мислене в руската провинция и явната липса на квалифицирани учители -сексолози . И се налага бързо да си внесат професионални сексолози от чужбина . Сексоложката Halle Fanin пише: "СССР през 1925 г. ми се яви като благодатен огромен терен за научна работа по сексология и приложна психология за няколко години"
  : 0 !
 • „свободната любов” в русия - държавна политика на неспирна целенасочена пропаганда 1.5 „свободната любов” в русия - държавна политика на неспирна целенасочена пропаганда преди 5 месеца Профил на трол?
  В милиони тиражи излизат книги и брошури по темата. Най-продавана в 1925-та година в СССР е книгата на някой си Енчмиан "Сексуалните рефлекси". Провеждат се сексологични семинари, например на теми „Дали е естествена детската сексуалност?” или „Как трябва да разбираме и да коригираме детската сексуалност и отношението и към труда". В пресата се провеждат дискусии за това, "че виж още ›› преди децата играеха на войници, а сега игрите са сексуални" В началото на 20 -те години има бум на извънбрачните раждания. Лисенко - партиен секретар от Москва, цитира цифри, които показват, че в столицата през 1923 г., над половината от бебетата, са извънбрачни. В същата година понятието „семейство” като "клетка на обществото " трайно се заменя с термина "двойка".
  : 0 !
 • Директивите на „Института за социална хигиена" се свеждат от Москва - „за сведение” на регионите 1.6 Директивите на „Института за социална хигиена" се свеждат от Москва - „за сведение” на регионите преди 5 месеца Профил на трол?
  ''за сведение'' означава, че в провинциите съобразно преценката на местните комисари се решава какъв вид сексуална политика да провеждат. Често решенията им са мнооого интересни: В Рязан през 1918 г. излиза емблематичния указ "За национализация на жените". В Тамбов - през 1919 г. - "За разпределението на жените." Във Вологда се прилагат на практика тези раз виж още ›› поредби: "Всяка комсомолка, студентка или рабфаковка, която получи оферта от комсомолец да участва в сексуални отношения, трябва да я удовлетвори. В противен случай тя не заслужава титлата „пролетарски студент." Но , разбира се, най-пълно и силно сексуалната революция е въплътена в двете столици - в Москва и Петроград .
  : 0 !
 • "Шведското семейство" е руско болшевишко изобретение 1.7 "Шведското семейство" е руско болшевишко изобретение преди 5 месеца Профил на трол?
  директорът на Института за социална хигиена през 1923 г. пише: "Целта на сексуална педагогика в СССР е да подхранва здрави хора , граждани на бъдещото общество в пълна хармония между естествените инстинкти и големи социални предизвикателства, които ги очакват и пролетарската комуна с нейните отношения на свобода им помага в това.Бракът е остатък от миналото, а комсомолската комуна е семейс виж още ›› твото на бъдещето...’’ Често срещано явление по това време са точно т.нар.Комсомолски комуни - "семействота" в такава комуналка обикновено се е състояло от 10-12 мъже и жени. За това пише психологът Борис Беш: "Разделението на постоянни интимни двойки не е позволено. Неподчинилите се на това правило комунари са били лишавани от тази почетна титла – член на комсомолска комуна”. Сексуалното комунарство бързо се разпространило до всички по-големи градове на страната.За разлика от шведския аналог, раждането на децата в руската версия не е добре дошло, тъй като тяхното отглеждане ще отвлече вниманието на младите комунари от изграждане на светлото руско бъдеще. Ако се роди дете – то се дава на сиропиталище.
  : 0 !
 • трудова комуна за бездомни деца - също е руско изобретение 1.8 трудова комуна за бездомни деца - също е руско изобретение преди 5 месеца Профил на трол?
  Образцова от онова време се счита трудовата комуна за бездомни деца в Болшево, основана през 1924 г. по лично разпореждане на Дзержински. В нея имало около хиляда млади правонарушители от 12 до 18 години и около 300 от тях - момичета. Педагозите приветствали "споделените сексуални преживявания" на момчета и момичета , които живеели в общи казарми . В един от докладите от комуната пише: & виж още ›› quot; Сексуалните отношения се развиват в нови условия. Колективът така усложнява отношенията на индивида с другите хора, че е невъзможно да се застрахова от промяна на партньора или от начало на нова връзка. Съвместния живот отвлича учениците от противоправни действия и лоши настроения." Тази практика съществувала и в други домове за деца , а дори и в летните лагери.
  : 0 !
 • ''не сте разбрали правилно концепцията на свободната любов" 1.9 ''не сте разбрали правилно концепцията на свободната любов" преди 5 месеца Профил на трол?
  от изказване по време на конференция "По въпросите на социалната хигиена "1924г. на комисаря Марков : "Аз ви предупреждавам, че се задава колосално бедствие. В резултат на това, че не сте разбрали правилно концепцията на "свободната любов", сте натворили сума ти деца. Ако войната ни даде инвалиди, то неправилно разбраната свободна любов ще ни дари с още по-големи уроди.” виж още ›› И широко се поставя въпросът за контрацепцията - абортите се приветстват като "освободители на жената." Производство на презервативи се увеличава няколко пъти. Павлов извършвал експерименти за стерилизация с кучета, в бъдеще да се прехвърлят резултатите към хора. "От зората – към залеза" - така озаглавява статията си немския психолог Wilhelm Reich , посветена на опитите за ограничаване на плодовете от ’’сексуалната революция’’ в русия .
  : 0 !
 • Индустриализацията изисквала индивидът да не харчи силата си за сексуални забавления, а за изграждането на комунизма 1.10 Индустриализацията изисквала индивидът да не харчи силата си за сексуални забавления, а за изграждането на комунизма преди 5 месеца Профил на трол?
  по заветите на Ленин индустриализацията изисква "разпуснатият морал" официално да бъде порицан . Започват да цитират думи на Ленин от разговор с Клара Цеткин, в който той казва : "Въпреки, че аз не съм аскет , но за мен т.нар. нов сексуален живот ми изглежда буржоазна разновидност " и в русия приключват със секс революцията. Така общественото мнение е склонено отново д виж още ›› а вярва, че "семейството е основна клетка на обществото", и че в основата на реда е моногамията. Това става отново със съветското законодателство. Сталинистката конституция отменя Ленинския указ "За премахването на брака." 1934 г. абортите са забранени и Калинин подписва закон за забрана и санкционирането на секса между мъже. Следват масови арести на хомосексуалистите в по-големите градове. Сексуалното образование изчезва от училищните програми, прекратяват сенаучните разработки по сексология и приложна психология и всекируски гражданин може да каже: „в нашата страна развратен секс няма.”
  : 0 !
 • 1 декември - Световен ден за борба със СПИН 1.11 1 декември - Световен ден за борба със СПИН преди 5 месеца Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

  : 0 !
 • Русия - абсолютен лидер по нови случаи на зарезени с вируса ХИВ - 2/3 от зарезените в Европа са в Русия 1.12 Русия - абсолютен лидер по нови случаи на зарезени с вируса ХИВ - 2/3 от зарезените в Европа са в Русия преди 5 месеца Профил на трол?
  БОЛНИТЕ ОТ СПИН В РУСИЯ - 25 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Кремъл "бори" епидемията с ... православие Зловеща епидемия с ХИВ тресе Майка Русия. В град Екатеринбург всеки 50 жител е заразен или 70 пъти средното у нас. В Русия болните от СПИН растат с ужасяващите 12% годишно:goo.gl/92qZWw, с което Русия се нарежда в челните места с няколко африкански държави. Т виж още ›› ОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ САМО СЛЕД 4 ГОДИНИ БОЛНИТЕ ОТ СПИН В РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ 62 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ВАШИТЕ ПОЗНАТИ И БЛИЗКИ, ДА ВНИМАВАТ МНОГО ПРИ ИНТИМНИ КОНТАКТИ С РУСКИ ГРАЖДАНИ! 90% от болните от СПИН в Русия са зависими от тежки наркотици:goo.gl/nULRIt. Общият брой на наркозависимите (без алкохолиците!) се предполага е 9 милиона, като само 500 000 са официално регистрирани, а от тях едва 50 000 получават някакво лечение. Броят на наркоманите в Русия е нарастнал 5 пъти при Путин:goo.gl/IYc7H0. В последните години епидемията от твърди наркотици в Русия е с катастрофически измерения. Освен големите градове с платежоспособно население, в много малки населени места разпространението на наркоманията е чрез евтини наркотици (като например ужасяващия "Крокодил"). Ангажирани главно в ограбване на собственото си население и снишени държави като Бъглария, с нападение и подклаждане на конфликти и преврати при съседите си, месене в делата на чужди държави чрез агентура, пропаганда, изнудване, шантаж властта в Кремъл НЕ отделя внимание на тези маловажни за офшорните им сметки проблеми. Бюджетът за здравеопазване в Русия за 2017-а беше намален на 363 млрд рубли, а за армията и най-вече за службите за сигурност са 14 - 15 пъти по-голям :goo.gl/H2NXAZ За борба с разпространението на СПИН държавната програма предвижда вместо контрацепция и образование, сред учениците да се промотира православие и моногамия ... А закона възпрепятства сексуалното образование сред проституиращите, които са основните разпространители на болестта (голяма част от тях са и наркозависими) ... bg-bg.facebook.com/kontraprop/
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.