X
 
 

Отпечатан е първият брой на еротичното списание Playboy

2592 13
photo of Отпечатан е първият брой на еротичното списание Playboy
Снимка: Getty Images/Guliver

1953 г.

Плейбой (на английски: Playboy) е американско мъжко списание, което съдържа снимки на голи жени, журналистически статии и интервюта със светски личности. Негов създател е Хю Хефнър, а първият брой излиза през 1953 г. Списанието се издава на различни езици в над 20 държави от Америка, Европа и Азия.

Българското издание на „Playboy“ е едно от най-популярните мъжки списания в България. Първият брой излиза през април 2002 г.

Излиза най-продаваният албум за всички времена Thriller

"Thriller" е шестият музикален албум на американския певец Майкъл Джаксън и е най-продаваният албум за всички времена. Албумът е издаде...

Главен редактор от първи до пети брой е Ивайло „Нойзи“ Цветков. От септември 2002 г. в продължение точно на една година на редакторския стол е Антони Георгиев. От септември 2003 година за главен редактор е назначен Георги Неделчев. След неговото напускане през март 2007 г. постът се поема от Христо Кьосев, а заместник-главен редактор става Владимир Константинов-Чоки. Арт-директор от януари 2004 г. е Андрей Михов. От октомври 2010 до декември 2012 главен редактор е отново Ивайло „Нойзи“ Цветков. От януари 2013 главен редактор е Христо Запрянов.

Първите издатели на „Плейбой“ в България е Мартин Захариев и Венцислав Райков. Впоследствие изданието става собственост на „Атика Медиа България“ ООД, филиал на голямата гръцка издателска група Attica Media, която освен в България издава „Плейбой“ в Гърция, Сърбия и Румъния.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

13 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Руската сексуална революция 1917г - първото в света ‘’разкрепостяване’’ на нравите 1 Руската сексуална революция 1917г - първото в света ‘’разкрепостяване’’ на нравите преди 2 месеца Профил на трол?
  В соц колониите на съветска русия , а у нас и до днес се твърди, че сексуалната революция е започнала през 1960-те в щатите. ДА АМА НЕ „бунтът на чувствеността” (терминът е на Ленин) дълго време е бил един от стълбовете на държавността в СССР-то след ‘’великата’’ октом. революция. Още 1904г. Ленин пише: "еманципацията на духа на чувственост , освободената енергия, отклонена от обслужване виж още ›› на семейните задължения, ще бъде хвърлена за победата на социализма. " Чувствеността и сексуалността се обсъждали на партийните конгреси още преди революцията. На 3-ия конгрес на РСДП било възложено на другаря Троцки да разработи нова теория за отношения между половете, която да се приложи в случай, че вземат властта. Кореспонденцията на Троцки и Ленин през 1911г.е на тази тема. Троцки пише: "Без съмнение, сексуално потисничество е основното средство за поробване на човека. Докато има потисничество, не може да има истинска свобода. Семейството, като буржоазна институция, напълно е надживяло своята полезност." Ленин отговаря: "и това не е само на семейството. Всички забрани , свързани със сексуалността , трябва да бъдат отстранени, а табуто на еднополовата любов трябва да бъде премахнато"
 • победата на революцията през 1917 г. - ‘’разкрепостяване’’ на нравите с декрети 1.1 победата на революцията през 1917 г. - ‘’разкрепостяване’’ на нравите с декрети преди 2 месеца Профил на трол?
  Много от разпоредбите на болшевиките в "сексуалното законодателство" и до днес изглеждат ултра разкрепостени.. Малко след известните декрети "За мира" и "За земята" следват постановленията от 19 декем. 1917г. : "За премахването на брака" и "За гражданския брак , за децата и за изменението на гражданското състояние" , в което важна част е " виж още ›› ;Относно премахването на наказанията за хомосексуалността". Според тези постановления "сексуален съюз" , както брак, могат лесно да се сключват и лесно да се прекратяват . Второто постановление предоставя на жените "пълна материална власт и сексуално самоопределение".
  : 0 !
 • руската секс революция 1917г - отпадане на брака, за общите жени - без дрехи и задръжки 1.2 руската секс революция 1917г - отпадане на брака, за общите жени - без дрехи и задръжки преди 2 месеца Профил на трол?
  когато комунистите току що са взели всичката власт, избили са всички несъгласни, повярвали са във всесилието си и са решили че нямат нужда вече да маскират целите и програмата си - брутално социално инженерство, деформиращо дори най-интимните отношения, моделиращо личността безоглед на интересите й, в полза единствено на управляващите комунисти, които държат всички възможни средства за производ виж още ›› ство и препитание.
  : 0 !
 • русия е обявена за държава на победилия секс 1.3 русия е обявена за държава на победилия секс преди 2 месеца Профил на трол?
  през лятото на 1918 г., когато стотици мъже и жени манифестират в Москва и Петроград напълно голи.Колко важна е политиката за разгром на семейните ценности, показват празниците, отбелязани с показност през 1918г.. Освен годишнината на „октомврийската революция”, на 19 декем. 1918 русия празнува годишнината от указа "за премахване на брака" с лезбийски гейпарад. Шествието се извършва виж още ›› плакати с надпис " Долу срама." Еманципацията на морала в русия отива толкова далеч, че ‘’удивлява’’ целия свят - 1919 г. в русия се пропоядва, че сексът е ‘’като да изпиеш чаша вода”
  : 1 !
 • Съветска русия е първата страна в света, където официално са признати теориите на Фройд 1.4 Съветска русия е първата страна в света, където официално са признати теориите на Фройд преди 2 месеца Профил на трол?
  Законодателство в областта на равенството в следреволюционните години непрекъснато се допълва . Александра Колонтай , един от разработчиците на "Брачния кодекс” настоява сексуалната просвета в училищата да почва от 12 годишна възраст, заради застрашителния % на ранна бременност. И се спуска по региони директива за училищна секспросвета. Но тази инициатива среща съпротива от "закосте виж още ›› нялото’’ мислене в руската провинция и явната липса на квалифицирани учители -сексолози . И се налага бързо да си внесат професионални сексолози от чужбина . Сексоложката Halle Fanin пише: "СССР през 1925 г. ми се яви като благодатен огромен терен за научна работа по сексология и приложна психология за няколко години"
  : 0 !
 • „свободната любов” в русия - държавна политика на неспирна целенасочена пропаганда 1.5 „свободната любов” в русия - държавна политика на неспирна целенасочена пропаганда преди 2 месеца Профил на трол?
  В милиони тиражи излизат книги и брошури по темата. Най-продавана в 1925-та година в СССР е книгата на някой си Енчмиан "Сексуалните рефлекси". Провеждат се сексологични семинари, например на теми „Дали е естествена детската сексуалност?” или „Как трябва да разбираме и да коригираме детската сексуалност и отношението и към труда". В пресата се провеждат дискусии за това, "че виж още ›› преди децата играеха на войници, а сега игрите са сексуални" В началото на 20 -те години има бум на извънбрачните раждания. Лисенко - партиен секретар от Москва, цитира цифри, които показват, че в столицата през 1923 г., над половината от бебетата, са извънбрачни. В същата година понятието „семейство” като "клетка на обществото " трайно се заменя с термина "двойка".
  : 0 !
 • Директивите на „Института за социална хигиена" се свеждат от Москва - „за сведение” на регионите 1.6 Директивите на „Института за социална хигиена" се свеждат от Москва - „за сведение” на регионите преди 2 месеца Профил на трол?
  ''за сведение'' означава, че в провинциите съобразно преценката на местните комисари се решава какъв вид сексуална политика да провеждат. Често решенията им са мнооого интересни: В Рязан през 1918 г. излиза емблематичния указ "За национализация на жените". В Тамбов - през 1919 г. - "За разпределението на жените." Във Вологда се прилагат на практика тези раз виж още ›› поредби: "Всяка комсомолка, студентка или рабфаковка, която получи оферта от комсомолец да участва в сексуални отношения, трябва да я удовлетвори. В противен случай тя не заслужава титлата „пролетарски студент." Но , разбира се, най-пълно и силно сексуалната революция е въплътена в двете столици - в Москва и Петроград .
  : 0 !
 • "Шведското семейство" е руско болшевишко изобретение 1.7 "Шведското семейство" е руско болшевишко изобретение преди 2 месеца Профил на трол?
  директорът на Института за социална хигиена през 1923 г. пише: "Целта на сексуална педагогика в СССР е да подхранва здрави хора , граждани на бъдещото общество в пълна хармония между естествените инстинкти и големи социални предизвикателства, които ги очакват и пролетарската комуна с нейните отношения на свобода им помага в това.Бракът е остатък от миналото, а комсомолската комуна е семейс виж още ›› твото на бъдещето...’’ Често срещано явление по това време са точно т.нар.Комсомолски комуни - "семействота" в такава комуналка обикновено се е състояло от 10-12 мъже и жени. За това пише психологът Борис Беш: "Разделението на постоянни интимни двойки не е позволено. Неподчинилите се на това правило комунари са били лишавани от тази почетна титла – член на комсомолска комуна”. Сексуалното комунарство бързо се разпространило до всички по-големи градове на страната.За разлика от шведския аналог, раждането на децата в руската версия не е добре дошло, тъй като тяхното отглеждане ще отвлече вниманието на младите комунари от изграждане на светлото руско бъдеще. Ако се роди дете – то се дава на сиропиталище.
  : 0 !
 • трудова комуна за бездомни деца - също е руско изобретение 1.8 трудова комуна за бездомни деца - също е руско изобретение преди 2 месеца Профил на трол?
  Образцова от онова време се счита трудовата комуна за бездомни деца в Болшево, основана през 1924 г. по лично разпореждане на Дзержински. В нея имало около хиляда млади правонарушители от 12 до 18 години и около 300 от тях - момичета. Педагозите приветствали "споделените сексуални преживявания" на момчета и момичета , които живеели в общи казарми . В един от докладите от комуната пише: & виж още ›› quot; Сексуалните отношения се развиват в нови условия. Колективът така усложнява отношенията на индивида с другите хора, че е невъзможно да се застрахова от промяна на партньора или от начало на нова връзка. Съвместния живот отвлича учениците от противоправни действия и лоши настроения." Тази практика съществувала и в други домове за деца , а дори и в летните лагери.
  : 0 !
 • ''не сте разбрали правилно концепцията на свободната любов" 1.9 ''не сте разбрали правилно концепцията на свободната любов" преди 2 месеца Профил на трол?
  от изказване по време на конференция "По въпросите на социалната хигиена "1924г. на комисаря Марков : "Аз ви предупреждавам, че се задава колосално бедствие. В резултат на това, че не сте разбрали правилно концепцията на "свободната любов", сте натворили сума ти деца. Ако войната ни даде инвалиди, то неправилно разбраната свободна любов ще ни дари с още по-големи уроди.” виж още ›› И широко се поставя въпросът за контрацепцията - абортите се приветстват като "освободители на жената." Производство на презервативи се увеличава няколко пъти. Павлов извършвал експерименти за стерилизация с кучета, в бъдеще да се прехвърлят резултатите към хора. "От зората – към залеза" - така озаглавява статията си немския психолог Wilhelm Reich , посветена на опитите за ограничаване на плодовете от ’’сексуалната революция’’ в русия .
  : 0 !
 • Индустриализацията изисквала индивидът да не харчи силата си за сексуални забавления, а за изграждането на комунизма 1.10 Индустриализацията изисквала индивидът да не харчи силата си за сексуални забавления, а за изграждането на комунизма преди 2 месеца Профил на трол?
  по заветите на Ленин индустриализацията изисква "разпуснатият морал" официално да бъде порицан . Започват да цитират думи на Ленин от разговор с Клара Цеткин, в който той казва : "Въпреки, че аз не съм аскет , но за мен т.нар. нов сексуален живот ми изглежда буржоазна разновидност " и в русия приключват със секс революцията. Така общественото мнение е склонено отново д виж още ›› а вярва, че "семейството е основна клетка на обществото", и че в основата на реда е моногамията. Това става отново със съветското законодателство. Сталинистката конституция отменя Ленинския указ "За премахването на брака." 1934 г. абортите са забранени и Калинин подписва закон за забрана и санкционирането на секса между мъже. Следват масови арести на хомосексуалистите в по-големите градове. Сексуалното образование изчезва от училищните програми, прекратяват сенаучните разработки по сексология и приложна психология и всекируски гражданин може да каже: „в нашата страна развратен секс няма.”
  : 0 !
 • 1 декември - Световен ден за борба със СПИН 1.11 1 декември - Световен ден за борба със СПИН преди 2 месеца Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

  : 0 !
 • Русия - абсолютен лидер по нови случаи на зарезени с вируса ХИВ - 2/3 от зарезените в Европа са в Русия 1.12 Русия - абсолютен лидер по нови случаи на зарезени с вируса ХИВ - 2/3 от зарезените в Европа са в Русия преди 2 месеца Профил на трол?
  БОЛНИТЕ ОТ СПИН В РУСИЯ - 25 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Кремъл "бори" епидемията с ... православие Зловеща епидемия с ХИВ тресе Майка Русия. В град Екатеринбург всеки 50 жител е заразен или 70 пъти средното у нас. В Русия болните от СПИН растат с ужасяващите 12% годишно:goo.gl/92qZWw, с което Русия се нарежда в челните места с няколко африкански държави. Т виж още ›› ОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ САМО СЛЕД 4 ГОДИНИ БОЛНИТЕ ОТ СПИН В РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ 62 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ В БЪЛГАРИЯ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ВАШИТЕ ПОЗНАТИ И БЛИЗКИ, ДА ВНИМАВАТ МНОГО ПРИ ИНТИМНИ КОНТАКТИ С РУСКИ ГРАЖДАНИ! 90% от болните от СПИН в Русия са зависими от тежки наркотици:goo.gl/nULRIt. Общият брой на наркозависимите (без алкохолиците!) се предполага е 9 милиона, като само 500 000 са официално регистрирани, а от тях едва 50 000 получават някакво лечение. Броят на наркоманите в Русия е нарастнал 5 пъти при Путин:goo.gl/IYc7H0. В последните години епидемията от твърди наркотици в Русия е с катастрофически измерения. Освен големите градове с платежоспособно население, в много малки населени места разпространението на наркоманията е чрез евтини наркотици (като например ужасяващия "Крокодил"). Ангажирани главно в ограбване на собственото си население и снишени държави като Бъглария, с нападение и подклаждане на конфликти и преврати при съседите си, месене в делата на чужди държави чрез агентура, пропаганда, изнудване, шантаж властта в Кремъл НЕ отделя внимание на тези маловажни за офшорните им сметки проблеми. Бюджетът за здравеопазване в Русия за 2017-а беше намален на 363 млрд рубли, а за армията и най-вече за службите за сигурност са 14 - 15 пъти по-голям :goo.gl/H2NXAZ За борба с разпространението на СПИН държавната програма предвижда вместо контрацепция и образование, сред учениците да се промотира православие и моногамия ... А закона възпрепятства сексуалното образование сред проституиращите, които са основните разпространители на болестта (голяма част от тях са и наркозависими) ... bg-bg.facebook.com/kontraprop/
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Новини или Novini - картината на печата ...

Actualno.com ви представя по традиция краткия преглед на печата, тъй като повече подробности по тези теми се очакват през следващите ча...

missing image
Безумни изисквания заради прането на пар...

Десетки хиляди фирми, кметове, политически партии, фондации, спортни клубове трябва да изпратят до днес, 15 февруари, в Държавната аген...

Последно в Актуално