X
 
 

Три овчарчета виждат обявлението на Света Дева Мария край Фатима

5199 5
photo of Три овчарчета виждат обявлението на Света Дева Мария край Фатима

1917 г.

Фатима е място за поклонение подобно на Лурд, което се посещава и от болни с надеждата да бъдат изцерени. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца на един местен овчар, Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто, насред полето.

Тя им казва, че трябва да се връщат на това място на всяко 13-о число на месеца. Децата се разбрали да запазят в тайна срещата с Божията майка, но Жасинта нарушила споразумението.

Роден е Хаджи Димитър

Димитър Николов Асенов, по-известен като Хаджи Димитър, е един от най-значимите български войводи. Загива едва 28 годишен след тежко ...

На 13 май 1917 година и така всеки месец до 13 октомври същата година, трите дечица отиват до дъба, над който от небето слиза при тях Дева Мария и им говори. Това, което им казва, е известно като "Трите пророчества от Фатима" - две от тях - относно възхода на комунизма в Русия и света и Втората световна война - се сбъдват... Третото пророчество дълго време беше пазено в мълчание от Ватикана. През май 2000 година папа Йоан Павел ІІ обяви дълго пазената тайна... видението разказва за облечен в бяло отец, който върви през разрушен град към хълм, където стърчи голям кръст. Под кръста стоят два ангела с кристални топки, в които събират душите на мъртвите. Наоколо изглежда, има война. Докато човекът в бяло се изкачва към кръста, минаващи наблизо войници го разстрелват.

Дълго време се смяташе, че това пророчество е било пазено в тайна, защото описва опита за атентат срещу папата. Ватиканът твърди, че това е Третата тайна от Фатима, но мнозина ревностни католици смятат, че не всичко е разкрито. Те предполагат, че последното пророчество касае събития, около "свършека на света". Йоан Павел ІІ на три пъти ходи на поклонение във Фатима, като остави в катедралата, построена на това място, извадения от него куршум и кардиналския си пръстен - полякът до последно твърдеше, че Дева Мария от Фатима го е спасила от смърт при покушението срещу него.

Франсишку и Жасинта умират две години след явлението. Оцелява само Лусия, която става монахиня - тя умира през 2005 г., на пределна възраст - почти 98 годишна, глуха и сляпа. Докато беше в добро здраве, папите я посещаваха лично в нейния манастир в Португалия. В писма до тях тя беше описала събитията и тайните, които Светата майка била разкрила някога. Какво точно са си говорили и дали това са истинските пророчества - сигурно ще си остане загадка.

По време на последното явяване на Девата може би около 70 000 души присъстват на мястото - то е описано в пресата от това време и свидетелствата говорят за "Чудото със Слънцето". Бил облачен и дъждовен ден, валяло... Изведнъж част от облаците се раздалечили и се показало Слънцето - но то било някак си бледо, матово - после заблестяло в ярки цветове и започнало да се движи в различни посоки. Тревата бързо изсъхнала, дрехите на хората също. Астрономите и метеоролозите докладват, че никакви необикновени атмосферни явления не са засечени по това време, в която и да е точка на света.

Втора световна война: Подписана е капитулацията на Германия пред СССР

На 9 май 1945 г. фелдмаршал Вилхелм Кайтел подписва безусловната капитулация на Германия, с което официално се слага край на Втората ...

Източник: Уикипедия

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

5 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  В Библията пише пророчества да не се презират, но да се изпитват, дали съвпадат с написаното Бпожие Слово. Пише също, че дяволът се представя за светъл ангел. Какво му пречи да се представи за дева Мария? Даже и да пророкува? Не е ли ясно на целият свят, че дева Мария е била обикновена жена, която съшо е имала нужда от Спасител и тя не е въскръснала, но сега е на Небето и там си стои. Това е изма виж още ›› ма, дявол или някой паднал ангел стой зад явяването на "дева Мария". Покайте се, наближава най-голямата заблуда, идва антихриста под името Исус Христос, да заблуди ако е възможно и избраните. Научете и използвайте истинското еврейско име на Спасителя-ЯШУА ХА МАШИЯХ. Само в това име по време на Голямата скръб молитвите ще стигат до Небето. А вие, които се молите на Мария или мъртви светии и ги смятате за посредници между Бога и хората-прочетете следният текст от 1 Тимотей 2:5:"защото има само един посредник между Бога и човеците, човекът Исус Христос". Покайте се, защото сте в идолопоклонничество, което води в ада.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  АБЕ ПИШИ ТОЧНО БЕ.ДА КОСМИЧЕСКИТЕ НИ БРАТЯ И СЕСТРИ ХОДЯТ НА КУРС ПО иврит , СИГУРНО И ДЯДО МРАЗ ГО Е НАУЧИЛ.Обаче точно зад Сащ /Израел/О.к/ Израел/Канада/Австралия стоят СИВИТЕ .ТЕЗИ ДЕТО ДОКАЗАНО НЕ МИСЛЯТ ДОБРО НА Човечеството или както го казвате на езика на днешните /от около 2 хилядолетия/ ТЪМНИ Векове Сатаната
  : 5 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  РЕЛИГИЙТЕ СА ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ /ОСОБЕНО МОНОИСТИЧНИТЕ/ ТЕ ИЗКРИВЯВАТ , МАНИПУЛИРАТ И СПИРАТ ПРОГРЕСА.ИМЕННО ЗА ТОВА НАЙ СТРАШНАТА ТАЙНА Е НАЛИЧИЕТО НА ЧУЖДОЗЕМНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ /ДОБРИ И ЛОШИ/ДЕТО СА ОКОЛО нас и ПРИ нас. СТРАШНА ТАЙНА СРИВАЩА ВСИЧКИ ПАРАДИГМИ .
  : 4 !
 • до 2,1 и 2,2 2.3 до 2,1 и 2,2 преди 8 месеца Профил на трол?
  Тролче, за колко си продаваш душата? Твоят работодател май че е дяволски служител и той и ти(ако не се покаеш) ще отидете с дявола в огненото езеро завинаги след този живот.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Стига ВРЕЛИ/НЕКИПЕЛИ баярова. Просто една Космическа сестра представителка на Високоразвита цивилизация се е явила поради напълно неясна за нас причина на тези деца от Португалия. В образ дето те са могли да възприемат. Такива са и всички човешки Богове. Знам ,че вашите господари/ки actualno много ги е страх от ИСТИНАТА И ФАКТИТЕ ,но ТЕ СА РЕАЛНОСТ И РАНО или късно ДЖЕДАЙСКИЯТ ОРДЕН ЩЕ ДОЛЕТИ ОТНО виж още ›› ВО .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Гръцката кухня – здравословна и неповтор...

Meze е общото име на многобройните малки ястия, които обичайно се сервират с вино, узо или домашно приготвено ципуро. Те са неразделна ...

Последно в Актуално