X
 
 

Три овчарчета виждат обявлението на Света Дева Мария край Фатима

5004 5
photo of Три овчарчета виждат обявлението на Света Дева Мария край Фатима

1917 г.

Фатима е място за поклонение подобно на Лурд, което се посещава и от болни с надеждата да бъдат изцерени. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца на един местен овчар, Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто, насред полето.

Тя им казва, че трябва да се връщат на това място на всяко 13-о число на месеца. Децата се разбрали да запазят в тайна срещата с Божията майка, но Жасинта нарушила споразумението.

Роден е Хаджи Димитър

Димитър Николов Асенов, по-известен като Хаджи Димитър, е един от най-значимите български войводи. Загива едва 28 годишен след тежко ...

На 13 май 1917 година и така всеки месец до 13 октомври същата година, трите дечица отиват до дъба, над който от небето слиза при тях Дева Мария и им говори. Това, което им казва, е известно като "Трите пророчества от Фатима" - две от тях - относно възхода на комунизма в Русия и света и Втората световна война - се сбъдват... Третото пророчество дълго време беше пазено в мълчание от Ватикана. През май 2000 година папа Йоан Павел ІІ обяви дълго пазената тайна... видението разказва за облечен в бяло отец, който върви през разрушен град към хълм, където стърчи голям кръст. Под кръста стоят два ангела с кристални топки, в които събират душите на мъртвите. Наоколо изглежда, има война. Докато човекът в бяло се изкачва към кръста, минаващи наблизо войници го разстрелват.

Дълго време се смяташе, че това пророчество е било пазено в тайна, защото описва опита за атентат срещу папата. Ватиканът твърди, че това е Третата тайна от Фатима, но мнозина ревностни католици смятат, че не всичко е разкрито. Те предполагат, че последното пророчество касае събития, около "свършека на света". Йоан Павел ІІ на три пъти ходи на поклонение във Фатима, като остави в катедралата, построена на това място, извадения от него куршум и кардиналския си пръстен - полякът до последно твърдеше, че Дева Мария от Фатима го е спасила от смърт при покушението срещу него.

Франсишку и Жасинта умират две години след явлението. Оцелява само Лусия, която става монахиня - тя умира през 2005 г., на пределна възраст - почти 98 годишна, глуха и сляпа. Докато беше в добро здраве, папите я посещаваха лично в нейния манастир в Португалия. В писма до тях тя беше описала събитията и тайните, които Светата майка била разкрила някога. Какво точно са си говорили и дали това са истинските пророчества - сигурно ще си остане загадка.

Втора световна война: Подписана е капитулацията на Германия пред СССР

На 9 май 1945 г. фелдмаршал Вилхелм Кайтел подписва безусловната капитулация на Германия, с което официално се слага край на Втората ...

По време на последното явяване на Девата може би около 70 000 души присъстват на мястото - то е описано в пресата от това време и свидетелствата говорят за "Чудото със Слънцето". Бил облачен и дъждовен ден, валяло... Изведнъж част от облаците се раздалечили и се показало Слънцето - но то било някак си бледо, матово - после заблестяло в ярки цветове и започнало да се движи в различни посоки. Тревата бързо изсъхнала, дрехите на хората също. Астрономите и метеоролозите докладват, че никакви необикновени атмосферни явления не са засечени по това време, в която и да е точка на света.

Източник: Уикипедия

Actualno.com

Етикети:

5 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  В Библията пише пророчества да не се презират, но да се изпитват, дали съвпадат с написаното Бпожие Слово. Пише също, че дяволът се представя за светъл ангел. Какво му пречи да се представи за дева Мария? Даже и да пророкува? Не е ли ясно на целият свят, че дева Мария е била обикновена жена, която съшо е имала нужда от Спасител и тя не е въскръснала, но сега е на Небето и там си стои. Това е изма виж още ›› ма, дявол или някой паднал ангел стой зад явяването на "дева Мария". Покайте се, наближава най-голямата заблуда, идва антихриста под името Исус Христос, да заблуди ако е възможно и избраните. Научете и използвайте истинското еврейско име на Спасителя-ЯШУА ХА МАШИЯХ. Само в това име по време на Голямата скръб молитвите ще стигат до Небето. А вие, които се молите на Мария или мъртви светии и ги смятате за посредници между Бога и хората-прочетете следният текст от 1 Тимотей 2:5:"защото има само един посредник между Бога и човеците, човекът Исус Христос". Покайте се, защото сте в идолопоклонничество, което води в ада.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  АБЕ ПИШИ ТОЧНО БЕ.ДА КОСМИЧЕСКИТЕ НИ БРАТЯ И СЕСТРИ ХОДЯТ НА КУРС ПО иврит , СИГУРНО И ДЯДО МРАЗ ГО Е НАУЧИЛ.Обаче точно зад Сащ /Израел/О.к/ Израел/Канада/Австралия стоят СИВИТЕ .ТЕЗИ ДЕТО ДОКАЗАНО НЕ МИСЛЯТ ДОБРО НА Човечеството или както го казвате на езика на днешните /от около 2 хилядолетия/ ТЪМНИ Векове Сатаната
  : 5 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  РЕЛИГИЙТЕ СА ОПИУМ ЗА НАРОДИТЕ /ОСОБЕНО МОНОИСТИЧНИТЕ/ ТЕ ИЗКРИВЯВАТ , МАНИПУЛИРАТ И СПИРАТ ПРОГРЕСА.ИМЕННО ЗА ТОВА НАЙ СТРАШНАТА ТАЙНА Е НАЛИЧИЕТО НА ЧУЖДОЗЕМНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ /ДОБРИ И ЛОШИ/ДЕТО СА ОКОЛО нас и ПРИ нас. СТРАШНА ТАЙНА СРИВАЩА ВСИЧКИ ПАРАДИГМИ .
  : 4 !
 • до 2,1 и 2,2 2.3 до 2,1 и 2,2 преди 3 месеца Профил на трол?
  Тролче, за колко си продаваш душата? Твоят работодател май че е дяволски служител и той и ти(ако не се покаеш) ще отидете с дявола в огненото езеро завинаги след този живот.
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 3 месеца Профил на трол?
  Стига ВРЕЛИ/НЕКИПЕЛИ баярова. Просто една Космическа сестра представителка на Високоразвита цивилизация се е явила поради напълно неясна за нас причина на тези деца от Португалия. В образ дето те са могли да възприемат. Такива са и всички човешки Богове. Знам ,че вашите господари/ки actualno много ги е страх от ИСТИНАТА И ФАКТИТЕ ,но ТЕ СА РЕАЛНОСТ И РАНО или късно ДЖЕДАЙСКИЯТ ОРДЕН ЩЕ ДОЛЕТИ ОТНО виж още ›› ВО .
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 17 август

Овен Сутринта няма да ви завари в добро настроение, но към средата на деня нещата ще се променят. Личен проблем ще получи разрешение о...