20-те най-добри комедии на всички времена (част 2)

312994
20-те най-добри комедии на всички времена (част 2)
Снимка: iStock/Guliver

Смешните филми са едни от най-гледаните в историята на киното. Всички харесваме комедии и имаме нужда от малко смях в края на деня или през уикенда.

Предлагаме ви класация на 20-те най-смешни филма за всички времена според американското списание Indiewire.

Филмите от 20-то до 11-то място тук

Разбира се, класацията е субективна, изготвена от американски киножурналисти, затова не ангажираме никого с мнение. Всеки има различен вкус за филми, но все пак тези филма си заслужават.

Най-смешните филми за всички времена

10. Полунощ в Париж (Midnight in Paris) - 2011 година

Този филм е това, което Уди Алън прави най-добре - уникална романтична комедия, с леко нравствен и социален привкус. Филмът проследява историята за едно семейство, отправило се на пътешествие към града на любовта ... по работа. В групата има току-що сгодена двойка, чийто живот се преобразява по време на пътуването. Филмът прославя любовта на младия човек към Париж, като същевременно хвърля дълбок поглед върху илюзиите, които хората си правят, мислейки си, че различният от техния живот е по-добър.

9. Изгори след прочитане (Burn After Reading) - 2008 година

Сюжета е завладяващ, историята се впуска в разследване на загадъчен диск с информация за живота и работата на агент от ЦРУ, който попада в ръцете на двама ламтящи за пари служители от фитнес салон. Основната цел на безскруполните изнудвачи е да продадат диска за колкото се може повече пари, но дали ще успеят в това свое начинание или само ще вбесят тези които не трябва...?

8. Ясно, разбрах! (Enough Said) - 2013 година

Мариан е красива поетеса, изглежда „почти перфектна”, но притежава едно досадно качество – не спира да дърдори, оплаквайки се от бившия си съпруг. Научавайки разни истини за бившия на Мариан, Ева започва да подлага на съмнение собствената си връзка с Албърт. „Ясно, разбрах!” е остроумна и проницателна комедия, изследваща с много хумор кашата, в която човек може да се забърка, ако се увлече отново.

7. 40-годишният девственик (The 40 Year Old Virgin) - 2003 година

Анди Стайзър е на четиридесет години и е правил доста неща през живота си досега. Уредил си е високо платена работа в магазин за електроника, обзавел си е готин апартамент в центъра на града и е събрал удивителна колекция от кукли на известни екшън герои. Но има едно нещо, което Анди никога не е правил - Анди никога, ама никога не е правил секс - дори случайно. И какво от това?

6. Суперяки (Superbad) - 2007 година

Този страхотен филм разказва за двама тийнейджъри с проблеми в общуването, които завършват средно училище. Те са неразделни, но сега са приети в различни колежи и са принудени да се справят сами. Еван е сладък, умен и обикновено ужасен от всичко. Това е историята на техните несръчни опити да се приближат до обектите на своето желание в една нощ... онази ужасна, унизителна нощ, която не ще забравят до края на живота си.

5. Отбор Америка - международна полиция (Team America: World Police) - 2004 година

Отбор Америка - международна полиция

Отбор Америка - международна полиция, задължена да поддържа глобалната стабилност научава, че жаден за власт диктатор пласира оръжия за масово унищожение на терористи. Героите се нагърбват с отговорната мисия да спасят света.

4. Гранд Хотел Будапеща (The Grand Budapest Hotel) - 2014 година

Нови филми 2020: Най-очакваните заглавия през годината

Все още сме в началото на 2020 година, но вече видяхме няколко страхотни нови филми, включително номинираните за  Оскар - "1917" и...

Легендарен портиер работи в известен европейски хотел. Сприятелява се с млад служител, който се превръща в доверено протеже. Историята включва още кражбата на безценна картина и битката за огромно семейно богатство, на фона на променяща се Европа през първата половина на XX век.

3. Изгубени в превода (Lost in Translation) - 2003 година

Боб Харис и Шарлот са двама американци в Токио. Боб е кино звезда, дошъл да снима реклама за уиски, докато Шарлот е млада жена, съпровождаща съпруга си, фотограф-работохолик. Страдащи от безсъние, двамата се срещат една вечер в бара на луксозен хотел. Тази случайна среща води до едно изненадващо приятелство. Шарлот и Боб започват своето лудо препускане из Токио, често изпадайки в комични ситуации и накрая двамата откриват нов смисъл и вяра във живота.

2. Рок училище (The School of Rock) - 2003 година

12-те най-добри филма за края на света (ВИДЕО)

Филмите за края на света имат свой собствен чар. Те съчетават прилива на адреналин, който получаваме, когато гледаме филми за бедствия,...

Изневиделица героят на Блек се оказва на границата да бъде изритан от драпираната си постеля, която се намира в един ъгъл на апартамента на най-добрия му приятел, където той нощува от години. И така, той отчаяно се нуждае от пари, затова, готов на всичко, успява да си присвои самоличността на заместващ учител, какъвто всъщност е неговият приятел, и започва да води часовете на пети клас. След като проспива няколко учебни дни, за голямо раздразнение на отличниците, той открива, че всички хлапета свирят на някакъв музикален инструмент или пеят. Така че той впряга всички усилия, за да ги накара да съставят група, която ще сбъдне всичките му мечти.

1. Отбивки (Sideways) - 2004 година

Блестящата комедия на режисьора Александър Пейн е един от най-добрите филми на годината пресъздаващ възходите, паденията и „отбивките” във вълшебното приключение на живота. Точно преди сватбата си, Джак се отправя на пътешествие с кола из Калифорния заедно с приятеля си от детинство Майлс. Въпреки различията си, и двамата научават ценни уроци за живота, тъй като съвсем скоро пътуването ги потапя в „море” от вино, жени и ... много смях!

Филмите от 20-то до 11-то място тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Романтичната комедия "Красива сватба" с премиера в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com