Акцентите в програмата на София Филм Фест на 30 септември

1472
Акцентите в програмата на София Филм Фест на 30 септември
Снимка: София Филм Фест

КИНО ОДЕОН | БИЛЕТИ

В 18:30 часа започва прожекцията на дигитално възстановената 4К версия на „В настроение за любов“ - София Филм Фест продължава традицията да среща новите поколения с класически филми!

Прочутият майстор на образи Уонг Кар-вай ЛИЧНО ще представи признатия като един от най-добрите образци на азиатското кино филм в специално видеообръщение пред публиката.

„В настроение за любов“ e един от най-красивите и магнетични филми за любовта, представен с огромен успех и на 8-ия София Филм Фест през 2004 година, в специалната ретроспектива, посветена на режисьора.

Историята отвежда зрителите в Хонконг, в далечната 1962 година. Главният редактор на местен ежедневник Чоу и съпругата му се преместват в нова жилищна сграда, чиито обитатели са най-вече от шанхайската общност.

Скоро той се запознава с Лиджън – красива млада жена, която също неотдавна се е нанесла със съпруга си, който често пътува по работа. Тъй като собствената му съпруга нерядко отсъства, Чоу започва да прекарва все повече време в компанията на Лиджън. Двамата стават приятели, но един ден са принудени да погледнат истината в лицето...

* * *

ДОМ НА КИНОТО| БИЛЕТИ

В 20:30 часа каним публиката на среща с една непреходна творба - „Преди дъжда“. В самия край на ХХ век световно известният македонски режисьор Милчо Манчевски, добър приятел на София Филм Фест, представи лично в София своя шедьовър „Преди дъжда“. През годините българската публика се е срещала с всички филми на режисьора, повечето от тях представяни лично от него като гост на фестивала. Есенното издание на 24-ия СФФ през 2020 година беше открито с българската премиера на най-новия му филм „Върба“, а през 2021 година младите поколения ще имат възможност да видят на голям екран дигитално възстановения „Преди дъжда“ –номиниран за чуждоезичен „Оскар“, удостоен с 11 награди от фестивала във Венеция през 1994 година, сред които „Златен лъв“ за най-добър филм. Творбата е своеобразна мозайка от човешки съдби, които по непредвидим начин се преплитат и създават образ на реалността, а личното щастие неизбежно зависи от пътя, по който поемаш…

* * *

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

В 18:30 часа започва прожекцията на класиката на Ким Ки-дук „Стик № 3“ - филмът на прочутия южнокорейски режисьор, който покори света не само с оригиналност и свежест, но и със своята провокативност и изтънченост -София Филм Фест продължава традицията да среща новите поколения с класически филми!

През 2004 година „Стик № 3“ спечели „Сребърен лъв“ за режисура във Венеция и наградата на ФИПРЕССИ, а историята проследява един бездомник, който живее като фантом; ежедневието му се състои във временно настаняване в къщи и в апартаменти, за които узнава, че ще бъдат свободни (за известно време). Какво се случва, когато по прищявка на съдбата пътят му се пресича с този на красавица, обречена на невидимо съществуване?

Юбилейно 10-о издание на София Филм Фест във ВЕЛИКО ТЪРНОВО

И през 2021 година екипът на София Филм Фест и Община ВЕЛИКО ТЪРНОВО остават верни на своята мисия да предлагат на жителите и гостите н...

* * *

КИНО ОДЕОН | БИЛЕТИ

В 20:45 часа започва прожекцията на една от емблематичните творби на Джим Джармуш, чиято премиера е в Кан '86 - „Извън закона“, с участието на Том Уейтс, Роберто Бенини и Джон Лури.

Историята проследява двама симпатяги неудачници, които се запознават в затвора в Ню Орлиънс.

Към тях се присъединява Роберто, чийто лош английски и спомени от стари филми едновременно ги дразнят и забавляват. Накрая обаче именно този сладкодумен, оптимистично настроен дребен човек отвежда двамината самопровъзгласили се за яки типове към свободата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com