БНТ търси 100-те любими филма

80816
БНТ търси  100-те любими филма
Снимка: Thinkstock

БНТ търси кои са стоте любими филма на българския зрител чрез анкета на сайта си, съобщиха от телевизията. По този начин обществената медия ще отбележи100-годишнината от създаването на българското кино.Списъкът с емблематичните български филми зрителите могат да открият на адрес -http://bnt.bg/filmi-i-seriali/anketa-filmi.

В него са включени заглавия от близкото и далечно минало, както и нови продукции от годините на прехода. Всеки може да избере до пет филма и да гласува за тях до 15 октомври. БНТ дава възможност и за нови предложения, които зрителите могат да изпратят на адрес:kino@bnt.bg.

БНТ: Твърденията на Расате, че дискриминираме малките партии, са неверни

Обвиненията на Боян Расате, че БНТ дискриминира малките партии, са несъстоятелни. Такава е позицията на Националната телевизия, изразен...

Класацията е динамична и гласуването дори в периода на излъчване може да придвижи някое от заглавията по-напред. Представянето на избраните от зрителите 100 заглавия започва днес с безспорни 10 хита, които всеки българин познава.Филмите ще се излъчват всеки ден от понеделник до четвъртък от23.00 часа по БНТ 1.

Сред предложенията за любими родни филми са вечни класики като "Козият рог", "Оркестър без име", "681 - Величието на хана", "Крадецът на праскови", "Инспекторът и нощта","Авантаж", "Всичко е любов", "Обич", "Вчера", комедиите "Вилна зона", "Специалист по всичко", "Дами канят", "Йо-хо-хо" и "Кучев чекмедже". В селекцията попада и първият български филм, създаден след 1944 г. - "Калин орелът".

Новите ленти включват заглавия от годините на прехода като "Дзифт", "Източни пиеси","Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и режисьорският дебют на Милко Лазаров от 2013 г. - "Отчуждение".

 

Вложителите в КТБ протестираха пред сградата на БНТ

Полиция и жандармерия охраняваха протеста на вложители в Корпоративна търговска банка (КТБ). Този път той се проведе пред сградата на Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com