Истинската война на тронове по Viasat History, Династията на Тюдорите по Epic Drama

12519
Истинската война на тронове по Viasat History, Династията на Тюдорите по Epic Drama
Снимка: viasat

Разказана от един от най-пленителните презентатори на Viasat History Дан Джоунс, „Истинската война на тронове“ започва в понеделник, 30 април, в четири поредни нощи от 22:00. Това са епичните борби в бурните векове на формирането на ранна Европа, които засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата: "Прокълнатите крале", "Династията на Тюдорите" и, разбира се, тв сензацията Game of Thrones, многократно коментиран от историка Дан Джоунс.

"Династията на Тюдорите" с Джонатан Рис Майърс (Vikings, Dracula), Натали Дормър (Game of Thrones) и Хенри Кавил (Justice League) се завръща на малкия екран по Еpic Drama, новият дом на епичната драма в семейството на Viasat History&TV1000, от 11 май, всеки петък в 22:45.

Още един харизматичен презентатор – актьорът Джеръми Айрънс – ще разкаже на зрителите на Viasat History историята на „Светецът и Султанът“ на 8 май, вторник, от 21:50. Моментът, в който християнски проповедник (Франциск от Асизи) и султан (Ал-Камил) се срещат на бойното поле по време на кръстоносните походи. Не пропускайте да видите до какво води това.

 

Истинската война на тронове

От понеделник, 30 април, в 22:00

Сезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Real War of Thrones

В бурните векове на формирането на ранна Европа, жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета - но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно. Историята разказва Дан Джоунс, един от най-пленителните презентатори на Viasat History.

Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.

Епичните борби не спират през вековете и засягат поколения и все още ни вълнуват - достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата: "Прокълнатите крале", "Династията на Тюдорите" и, разбира се, телевизионната сензация Game of Thrones, многократно коментиран от историка Дан Джоунс.

Открийте как жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации.

 

Султанът и светецът

Вторник, 8 май, в 21:50

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Sultan and the Saint

Исторически документален филм, който представя драматизиран разказ за момента, в който християнски проповедник (Франциск от Асизи) и султан (Ал-Камил) се срещат на бойното поле и откриват, че имат повече общи неща помежду си, отколкото такива, които ги разделят. Срещата се състои по време на кръстоносните походи и води до примирие, което трае впечатляващите осем години.

Историята разказва Джеръми Айрънс.


Династията на Тюдорите

Петък, 11 май, в 22:45 ч.

Жанр: Политика и власт

Година: 2007

Сезон 1: 10 x 60 мин.

Режисьор: Майкъл Хърст

В ролите: Джонатан Рис Майърс (Vikings, Dracula), Мария Дойл Кенеди, Натали Дормър (Game of Thrones), Джос Стоун, Тамзин Мерчант, Джоели Ричардсън, Хенри Кавил (Justice League)

Първият сезон спечели милиони зрители по цял свят. Не само актьорският състав обра овациите и наградите, но поредицата се отличи и с уникалния дизайн на костюмите, артистичната си режисура, музика, операторско майсторство и визуални ефекти.

От самото начало на 40-годишното си царуване, английският крал Хенри VIII е монарх с безразсъдни амбиции и почти никакъв интерес към държавните дела. Това го прави играчка в ръцете на неговия пръв съветник, плетящия интриги кардинал Томас Уолси, чиито амбиции да стане папа напълно са го обсебили.

Желанието на крал Хенри за мъжки наследник и неспособността на съпругата му Катерина Арагонска да му роди такъв, поставя съдбата на империята на карта, подпомага възхода на Ан Болейн - любовница, устремена към короната, и предизвиква кървава протестанстска Реформация, която подкопава първостепенната роля на католическата църква в Европа.

Въпреки заплахите от могъщ папа в Рим, амбициозни и корумпирани монарси от целия континент и дори собствените му хора, Хенри няма да се спре пред нищо и няма да се поколебае да прогони в изгнание или убие най-близките си, за да постигне своите цели.

 

Отряд Хикс

Вторник, 1 май, в 22:00 ч.

Жанр: Войни

Година: 2015

Сезон 1&2: 18 x 60 мин.

Режисьор: Марк Елис, Стефани Моргенстерн

В ролите: Евелин Брошу, Джак Лаский, Уорън Браун, Торбен Либрехт, Лара Джин Чоростецки

Носител на Наградата на канадската гилдия на писателите и сценаристите, вълнуващата шпионска поредица “обиколи” Европа, Северна и Южна Америка, Близкия Изток и Япония.

Премиерата на два сезона от завладяващата военна драма, "Отряд Хикс", ще ви прикове към екрана този месец. Ще покажем историята на пет висококвалифицирани нови попълнения от Канада, Америка и Обединеното кралство. Те захвърлят обикновения си живот, за да се обучават за агенти в "Отряд Хикс" - свръхсекретна база на брега на езерото Онтарио. Агентите се спускат с парашут над вражеските линии, където ги очакват мъчения и екзекуции. От елегантни хотели до окопи, те се впускат в една рискована мисия, следвана веднага от друга, ръководени от най-големите умове на "Отряд Хикс".

Саботажи, бомби, оръжия и партизански отряди, спасителни операции, кампании за заблуда и дори убийства - преживяваме сякаш от първа ръка адреналина и ентусиазма от победата, както и ужасяващия кошмар, когато бляскавите идеали се сблъскат с реалността да участваш във война, в която няма правила.

Вдъхновена от забележителни лични истории, поредицата "Отряд Хикс" разказва за произхода на шпионажа и ни въвежда в невероятен свят на блясък, решителност и технологии. Виждаме зараждането на масовата пропаганда, първите битки срещу тероризма и героите, повели света към промяна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино