"Камбанка и Феята Пират" - повече от класическа приказка

102239
"Камбанка и Феята Пират" - повече от класическа приказка
Снимка: Форум Филм

Преди Питър да стане Пан, а Хук да стане капитан, една малка фея направи много за света на магиите.

Става дума за онази класическа приказка, в която Питър Пан, който попада в страната , я която децата никога не порастват – Невърленд. Негов верен спътник във всичките му приключения и неволи е феята Камбанка (Tinkerbell – б.а.). Само че сладката зелена фея е способна на много повече от това и кой може да предположи, че вълшебницата ще се вкара сама в невероятни истории.

Когато прочете заглавието на афиша е хубаво да зебележите, че става дума за "Камбанка и Феята Пират". Да, Камбанка също усвоява много пиратски умения на кораба, на който попада, но битката между доброто и злото в случая е с доста повече перспективи.

Историята на този пленяващ с историята детски (ако можем да наречем така анимациите) филм, всъщност е за една своенравна фея, която е толкова умна и запленена от идеята да разкрие възможностите на вълшебния прашец, че без да иска се увлича по правенето на лоши неща.

Своенравната фея пазителка на вълшебния прашец Зарина, е запленена от невероятните възможности на драгоценния син елфски прашец. Но нейните щури идеи я въвличат в неприятности. Първо тя си тръгва от Долината на елфите, а след това се съюзява с пиратите на Skull Rock, които я правят свой капитан. Камбанка и още няколко нейни верни приятелки, ще се впуснат в приключението на живота си, за да открият Зарина и да кръстосат мечове с бандата пирати и техния водач Джеймс, който скоро ще стане известен като Капитан Хук.

С хумор, сърдечност и епични приключения за всеки от семейството, „Камбанка и феята пират“ пуска платна, за да отведе отново зрителите в необикновения, забавен свят на феите. Режисьор на филма е Пеги Холмс, продуцент е Дженифър Маги–Кук, а изпълнителен продуцент е Джон Ласитър. 

Дисни представя: КАМБАНКА И ФЕЯТА ПИРАТ

Всички знаем историята на Питър Пан, който попада в Невърленд – страната, в която децата никога не порастват. Негов верен спътник...

Фълмът е озвучен на български от актьорите: Марина Димитрова (КАМБАНКА), Иван ПЕтков (КАПИТАН ХУК), Деян Ангелов (ТЕРЪНС), Елизабет Радева (ФЕЯ МЕРИ), Здрава Каменова (СРЕБЪРНА МЪГЛА), Лина Шишкова (ИРИДЕСА), Соня Костадинова (РОЗЕТА), Златина Тасева (ВИВЕТА), Живко Джуранов (БОБЪЛ), Росен Русев (ДРЪН), Милица Гладнишка (ЛИРИЯ), Стефан Сърчаджиев (ФЕЯ ГАРИ), Таня Михайлова (ВИОЛА).

Ако все още не сте се заинтригували достатъчно, за да грабнете децата и съседчетата, нека ви разкажем малко за самата Камбанка като герой:

Анимационното кино има своите вечни герои. Първата голяма роля Камбанка получава през 1953 в екранизацията на пиесата Питър Пан от сър Джеймс Матю Бари, оставила трайна следа в съзнанието на няколко поколения малчугани. След участието си във филма палавата феичка се сдобива със световна известност и започва работа за Disney като щатен талисман.

Години наред пръска магически прашец навред, през 2002 играе в продължението Завръщане в Невърленд, а по-късно получава ангажимент като централен персонаж на нова поредица, изцяло вдъхновена от самата нея. Някога рисувана, днес златокоската е вече компютърно генерирана.

Едно от приключенията й започва във вълшебната страна Пикси Холоу, автономен район на Невърленд, където приказни същества подготвят грижливо смяната на земните годишни времена. Неволно Камбанка застрашава настъпването на разноцветната есен. За да поправи стореното, тя предприема опасно далечно пътуване с летателен балон в търсене на магическо огледало, което може да изпълни едно-единствено желание. Историята не крие примамки за възрастни, а съвсем откровено се разгръща поучителна и наивна по детски. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино