Комисар Малтезе и Госпожа Уилсън по Epic Drama през март

4070
Комисар Малтезе и Госпожа Уилсън по Epic Drama през март
Снимка: visat

На 2 март, събота, в 22:00 по Epic Drama е премиерата на италианския криминален сериал „Малтезе: Детективът на мафията“, а на 8 март от 22:00 домът на епичната драма кани почитателите на актрисата Рут Уилсън на маратон на мини-сериала „Госпожа Уилсън“ по действителната история на семейството й.

Режисиран от Джанлука Мария Таварели, и написан от Леонардо Фазоли и Мадалена Равали, които са работили заедно и по хитовия италиански крими сериал „Гомор“, Малтезе: Детективът на мафията“ може да се похвали с оценка на критиката, която оприличава духа му на този на „Кръстникът“, а стилистиката му – на тази на „Момчетата от Мадисън авеню“.

Малтeзе: Детективът на мафията

Всяка събота от 2 март, в 22:00, повторение в неделя от 22:45

Сезон 1: 8 x 60 мин.

Режисьор: Джанлука Мария Таварели, Мадалена Равали, Леонардо Фазоли

В ролите: Ким Роси Стюарт, Антонио Мило, Франческо Скиана, Роберто Нобиле, Алесандро Скиаво, Марко Леонарди, Рике Шмид

В средата на 70-те г. на 20 в. операция по рафиниране на хероин се премества от Марсилия в Сицилия и предизвиква сериозна трансформация в най-голямата криминална организация в света - мафията.

В същото време комисар Дарио Малтезе, старши полицейски служител в агенцията за борба с наркотиците, се завръща в родния си град Трапани, където открива причините за смъртта на баща си и разбира, че дългата ръка на престъпността се е протегнала по-близо до него, отколкото е предполагал. Дарио трябва да разкрие сложна система от корупция и беззаконие, убийци и престъпници, работещи заедно с могъщи и недостъпни граждани, сред които и хора от правителството.

Малтезе рискува собствения си живот, сблъсквайки се с наемници, изпратени да го убият, става свидетел на убийства на приятели и почти изгубва жената, в която се е влюбил.

Вижте трейлър на Малтезе: Детективът на мафията

Госпожа Уилсън

Всички епизоди в петък, 8 март, в 22:00

Сезон 1: 3 x 60 мин.

Режисьор: Алисън Уилсън, Анна Симън, Тим Крук

В ролите: Рут Уилсън, Иън Глен, Ото Фарант, Фиона Шоу, Кийли Хоус, Калъм Линч, Анупам Кхер

1963 г.: Алисън Уилсън се завръща у дома и открива съпруга си Александър мъртъв. Една жена се появява на прага ѝ скоро след това и твърди, че е "истинската жена" на Алек.

Алисън се заема да открие кой всъщност е бил съпругът ѝ, но от тяхната връзка по време на войната, докато е работил за тайните служби, до мистериозен период в Индия, Алек явно е пазел ревниво своите тайни.

Алисън иска да знае истината и прави открития, които заплашват да разбият на парчета подредения ѝ свят.

Вижте трейлър на Госпожа Уилсън 

Едно френско село

Продължава от петък, 1 март, в 15:50

Сезон 5&6: 24 x 60 мин.

Режисьор: Еманюел Досе, Фредерик Кривин, Филип Трибоа

В ролите: Робин Ренучи, Одри Фльоро, Тиери Годар, Мари Кремер, Еманюел Бах, Франсоа Лорикет, Над Дийо, Никола Гоб, Максим Дрисен

В петия сезон селяните се опитват да се справят с приближаващия край на войната и членовете на Съпротивата се събират, за да се подготвят за пристигането на Съюзниците. Нещата обаче са неминуемо хаотични, тъй като транспортът още не е в добро състояние и милицията е поела управлението на Вилньов.

Евреите във Вилньов трябва да бъдат защитени и Съпротивата и Комитетът по освобождаването трябва да координират екстрадирането на германците. Местните искат отмъщение, Балът на освобождението се задава, а хранителните запаси са на привършване... В шестия сезон прескачаме в есента на 1945 г. и историята на жителите на Вилньов се придвижва към последиците от войната.

Всеки ден има процеси, в които селяните дават показания и предателите биват екзекутирани. Ситуацията е заредена със силни емоции, а политическият пейзаж се променя в посока комунизъм. Каква ще е съдбата на Вилньов и неговите жители?

Ресторантът

Продалжава от неделя, 3 март, в 15:30

Сезон 2: 10 x 60 мин.

Режисьор: Улф Квенслер, Малин Невандер, Йохан Розенлинд

В ролите: Сюзан Ройтер, Матиас Нордквист, Хеда Стиернстед, Чарли Густавсон

Вторият сезон на поредицата започва през 1955 г. Процъфтяват любовни истории, задействани са рисковани планове и се разкриват мрачни тайни. Семейство Льовандер управлява елитен ресторант в Стокхолм от десетилетия. Хелга е матриархално настроена жена, която иска да контролира живота на двамата си сина Густав и Петер и на дъщеря си Нина.

След разпадането на брака ѝ, Нина гради новия си живот и влага цялата си енергия в успеха на джаз клуба и на възстановяването на взаимоотношенията с дъщеря си. Любовта на Нина към Кале е все така силна, а неговите готварски умения биват възнаградени с повишение. Други неща, които се случват в живота им, им пречат да осъзнаят любовта помежду си. Въпреки че Петер вече не работи в ресторанта, неприязънта му към брат му расте.

Извън кухнята сервитьорката Маган лобира за по-голямо женско участие в профсъюза, което задава контекста за промяна на Швеция от класова система към социалната държава, която познаваме днес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино