Ной се превърна в най-касовата кинопремиера у нас

58003

Скандалната продукция на талантливия режисьор Дарън Аронофски НОЙ стана най-касовата кинопремиера в България от началото на годината. С приходи от 416 687 лева и 40 380 зрители през първия уикенд у нас, филмът зае десето място в престижната класация „Топ 10 на най-касовите премиери в България“ за всички времена и подобри още няколко рекорда.

Мащабен, зрелищен и скандално забранен в мюсюлманския свят – това е Ной

Дарън Аронофски представя пред широката публика библейския епос „Ной“. Роден в Бруклин и наричан „Новият Кубрик&ldquo...

В родния бокс офис, НОЙ стана най-касовата мартенска премиера и най-печелившата за „Парамаунт студио“ досега у нас. За успеха на филма допринесоха и зрелищните формати, в които беше показан - 3D и 4DX, като прожекциите в 4DX бяха разпродадени през целия уикенд.

Лентата се оказа и връх в кариерата на носителя на „Оскар“ Ръсел Кроу, който изпълнява главната роля на едноименния библейски герой. Продукцията е най-касовата премиера в кариерата на Кроу, задминавайки с внушителна преднина два от най-хитовите му филма „Гладиатор“ и „Робин Худ“.

Благословия и поредна забрана за филма "Ной"

Папа Франциск прие Ръсел Кроу, който играе Ной в едноименния филм на Дарън Аронофски. Кроу успя да се срещне с Франциск едва от третия...

Любопитно е също, че с 95,1 млн. щатски долара приходи от екраните по света за си първия уикенд, епосът вече задмина финансовите резултати на първите четири филма на режисьора Дарън Аронофски, взети заедно.

Предизвикал разгорещени дискусии в киносредите и сред зрителите по цял свят, забранен в няколко мюсюлмански държави, но благословен лично от папа Франциск, епичният киноразказ на Аронофски е провокация и покана за размисъл към модерния човек. Вдъхновен от библейския сюжет за Ноевия ковчег, филмът е зрелищен и мащабен, но с характерния почерк на режисьора на „Изворът на живота“ и „Черен лебед“ въвлича зрителя в човешката история на Ной - мъж избран за велико дело.

Папата не искал да се срещне с Ръсел Кроу за "Ной"

Папа Франциск е отказал да се срещне в сряда с част от екипа, участвал в създаването на филма "Ной", съобщи сп. "Варайъти". На срещата...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино