Роб Маршал: Внимавайте какво си пожелавате

19811
Роб Маршал: Внимавайте какво си пожелавате

Филмите на Роб Маршал имат общо 23 номинации за „Оскар“, печелейки 9 от тях, включително и за „Най-добър филм“. Последният му филм „Карибски пирати: В непознати води“ с участието на Джони Деп и Пенелопе Круз, реализира повече от 1 млрд. Бокс офис в световен мащаб, което го направи един от най-касовите филми в историята на киното.

Най-новият му проект „Вдън горите“ не е толкова епичен, но е забавен, реалистичен и ни кани навътре, навътре „Вдън горите“. 

Мерил Стрийп: Кастът на "Вдън горите" е впечатляващ

През последните 40 години, Мерил Стрийп е изиграла не един и два силни женски образа на големия екран. Носителката на три награди &bdqu...

Какво Ви привлече към проекта? 

Това, което винаги ми е харесвало е уникалната комбинация от герои на класически приказки, които пресичат пътищата си и разкриват какво се случва след „и заживели щастливо“. Нормално е да искаме, да се надяваме, да мечтаем, но този филм ни разкрива реалния свят, пречките и трудностите, които срещаме по пътя на сбъдване на мечтите си. И за мен е важно хората, и особено децата, да разберат, че мечтите не се случват просто ей така, а има цена, която трябва да се плати.

Какви са темите, които засягате във филма? 

Филмът обхваща много теми: последствията от нашите желания, сложносттана отношенията родители – деца, алчността, амбицията, загубата, и може би това, което е най-важно – безусловната любов и силата на човешкия дух. За мен „Вдън горите“ просто е една приказка, но написана в наши дни. Също така историята засяга концепцията за семейството и как тя се е променила през годините. Накрая на филма се създава едно доста необичайно и уникално семейство. И това кара човек да се замисли, че едно семейство може да се създаде по много и различни причини.

Играй и спечели с Actualno.com и "Вдън горите" - 2 етап

Обичате ли приказки? А коя е любимата ви приказка? Преди да ни отговорите на тези въпроси бързаме да ви кажем, че част от култовите ге...

Споделете какво мислите за актьорския състав на филма? 

Един от моите най-важни принципи при избирането на актьорски състав е, че ако го подбираш правилно, не трябва да се налага да избираш – актьорът ще е точно този, който ти трябва. С други думи, актьорът идва, тества ролята и казва „Това е моята роля“. Така се случи с Крис Пайн, който играе Принца на Пепеляшка – преди да дойде на пролсушване знаех само, че е добър актьор и много красив мъж. Но след това разбрах, че той има страхотно чувство за хумор и може да преминава от смешни към драматични състояния мигновенно. И така разбрах, че това е моят принц. 

Джейм Кордън просто прочете ролята на Пекаря и вече ни беше ясно – това е нашият мъж. Надявах се да намерим актьор, който да изиграе „обикновен човек“ като обикновен човек и така намерихме него – един страхотен актьор с огромен талант. Емили и Джеймс си паснаха страхотно като двойка – човек усеща химията помежду им, радостта им, мъката им, хуморът, с който преодоляват трудностите.

Мерил Стрийп за мен беше и е ключовата съставка на този филм. Не мога да си представя да създам този филм без нея. Тя влага толкова много в работата си – уязвимостта й, въображението, чувството за хумор и спонтаността й са несравними. Няма нещо, което тя да не може да направи или изиграе. 

Виж кой спечели през първата седмица на Играй и спечели с Actualno.com и „Вдън горите"

Първата седмица от страхотната ни игра, заедно с колегите ни от „Форум Филм България”, приключи! Благодарим на всички, коит...

Помолих Джони Деп да изиграе ролята на Вълка още по време на съвместната ни работа по „Карибски пирати: В непознати води“. Той мигновенно отговори „Да“. За мен той несъмнено е най-дръзкият, изобретателен, забавен и въкнуващ актьор в наши дни. Да не споменаваме колко е мил и щедър. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com