X
 
 

Руската НТВ не хареса "Чернобил" на HBO и подготвя своя версия

7725 4
Руската НТВ не хареса "Чернобил" на HBO и подготвя своя версия
Снимка: Getty Images / Guliver
Руската телевизия НТВ подготвя свой сериал за аварията в АЕЦ "Чернобил", предадоха световните агенции, цитирани от bTV.

Според режисьора на новата лента Алексей Мурадов, продукцията на НВО, която се радва на огромен успех в световен мащаб, била неточна и повърхностна.

Мурадов определя разказаната история като много добра, но в същото време твърди, че тя не е пълна. Той определя подхода към темата като предубеден и повърхностен.

Героите са неточни, защото създателите на сериала просто не са живели в контекста на СССР. Руските герои са много по-сложни и интересни”, смята Мурадов.

Той коментира и едни от малкото критики към сериала, които засягат диалозите и превода от руски на английски език. По думите на Мурадов е невъзможно правилните диалози да бъдат предадени на език, различен от руския.

Той говори и за други особености: “Ние не се обръщаме един към друг с пълни имена – Юджийн, Александър, и на създателите на сериала на НВО им е трудно да си представят, че Шура, Саша и Саня са един и същи човек”, коментира той.

Руският режисьор работи по сериал за НТВ, посветен именно на аварията в АЕЦ “Чернобил”, но в него е включена и една различна гледна точка към причините за аварията.

Преживяла Чернобил: Адът започна след 6 месеца

Украинката Янина Скарлет била само на 3 години, когато се е случила катастрофата в Чернобил. Родният ѝ град е на малко по-малко от 300 ...

В основата е история как подполковникът на военното контраразузнаване Андрей Николаев открива служител на ЦРУ на територията на Припят.

Подобни истории за западен саботаж се тиражират от властите в първите дни след аварията в Чернобил.

Мурадов потвърждава, че има такава история, но самият филм не бил само за това.

По думите му ядрените електроцентрали, където и да се намират те по света, представляват интерес за всички разузнавателни служби.

За продукцията на руския “Чернобил” се знае от миналото лято и би трябвало тя да се излъчи в началото на новия телевизионен сезон през есента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 3 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Истината е някъде... там! Любимият ми цитат от сериала "В зоната на здрача". Вярно е, че американски актьори трудно могат да пресъздадат богатата руска душевност, макар да имат и точни попадения понякога. От друга страна обаче, за пръв път чувам версията за "западен саботаж". Което ми напомня една весела (и саркастична) песничка на великия Владимир Висоцки: "Песня пародия виж още ›› на плохой детектив". В нея се разказва за някакъв английски шпионин (вероятно от МИ6), подобен на Джеймс Бонд, който използва всички средства на шпионажа да саботира трудовата дейност на другарите от съветския колектив. Целта му е да омаскари съветския режим, след което да публикува в западната преса "фалшиви новини" (вижте и тогава ги е имало!), които показват Съветския Съюз в лоша светлина. Та иронията за умните мисля че е очевидна. Интересното е, че съветският комунистически режим никога не е репресирал Висоцки, въпреки критичното му отношение към властта. Може би защото е бил критичен към всичко, не само към комунизма. В едно интервю той казва, че говори това което мисли, тоест няма задни мисли.
 • Никола 2 Никола преди 6 месеца Профил на трол?
  Истината е че им бръкна в червения московски г.з сериала... както навремето им бъкаха филмите на Сталоун, както само усмивката на великия Рейгън ги караше газ да пикаят от страх и злоба. Много хора питат по форумите за продължение на сериалчето ... ми ние живеем в него бре, а банкянеца и Гоце напират и Беляне да продължават, не ми се мисли дажа ...
 • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  И като направят ватенките един хубав шарен филм, ще излезе, че Чернобил цъфнал и вързал след аварията, райска градина!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
  Има такава теория,че Чернобил сега е едно от най-екологичните места,толкова години там няма никаква човешка дейност
  : 0 !
Седмичен хороскоп за 9-15 декември
Седмичен хороскоп за 9-15 декември

Овен През новата седмица ще имате възможността да уредите много неща в служебен план. Ще се отворят възможности, които е добре да не пропускате...

Последно в Актуално