Зад кадър на "Оскар"-ите: Най-любопитните моменти преди, по време и след церемонията

1399
Зад кадър на "Оскар"-ите: Най-любопитните моменти преди, по време и след церемонията
Снимка: Getty Images

Всяка церемония за наградите "Оскар" има своите любопитни моменти и 96-ото раздаване на водещите отличия в света на киното не направи изключение.

Какво може да направи равни всички звезди на "Оскар"-ите? Отговорът е "опашката от автомобили". След шоуто номинирани като Лили Гладстон и предишни победители, сред които Никълъс Кейдж, се присъединиха към останалата част от тълпата, за да чакат колите си. Някои от тях се сгушиха до отоплителните уреди, разположени по червения килим, и обсъждаха как е преминала вечерта. 

Издокарано с папийонка, кучето Меси получи собствено място на наградите. "Въпреки че е куче, то може би изнесе представлението на годината в "Анатомия на едно падане", каза водещият Джими Кимъл в монолога си при откриването на церемонията.

Още: Първи "Оскар" за Украйна: Режисьорът на "20 дни в Мариупол" с реч за историята (ВИДЕО)

Снимка: Getty Images

Ема Стоун изглеждаше искрено изненадана, когато спечели наградата за най-добра актриса за главната си роля в "Клети създания". Впоследствие стана ясно, че причината за това отчасти се дължи на дефектния цип на "скъсаната" ѝ рокля. 

Междувременно поне един човек се спъна на червения килим. Случката обаче далеч не можеше да се сравнява с драматизма при падането на Дженифър Лорънс, с което актрисата влезе в историята през 2013 г.

Още: Тръмп: Джими Кимъл е най-некадърният водещ в историята на "Оскарите"

Големите присъстващи и още по-големите отсъстващи

Брадли Купър доведе майка си на "Оскар"-ите, а Райън Гослинг - сестра си. При носителите на "Оскар" Били Айлиш и брат ѝ Финиъс О'Конъл е трудно да се каже кой кого беше довел. Колкото и изненадващо да се струва на мнозина, звездите, подобно на обикновените хора, имат семейства.

Снимка: Getty Images

Неоново розови светлини озариха Райън Гослинг, докато изпълняваше "I'm Just Ken" в блестящ розов костюм. Може би уморена от изцяло розовия гардероб, който се изискваше от нейната главна героиня, звездата на "Барби" Марго Роби загърби този цвят и вместо това заложи на рокля в приглушени кафяви тонове на Versace за събитието. Все пак розовият факел продължи да пламти благодарение на издокараните в този цвят Америка Ферера и Ариана Гранде.  

Нито Хаяо Миядзаки, нито Уес Андерсън присъстваха, за да получат наградите си. Обичаните режисьори отбелязаха исторически победи - Миядзаки за най-добър анимационен филм за "Момчето и чаплата", а Андерсън за късометражната продукция "Невероятната история на Хенри Шугър" по едноименното произведение на Роалд Дал, донесла му неговия първи "Оскар".

Още: Награди "Оскар" 2024: "Опенхаймер" с тотален триумф и 7 спечелени статуетки (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кийофуми Накаджима от студио "Гибли" се извини зад сцената, че Миядзаки и продуцентът Тошио Судзуки са пропуснали награждаването. "Моля, простете им. Те са малко по-нагоре във възрастовата група", пошегува се той. 

Снимка: Getty Images

На около километър от червения килим протестиращи затвориха част от холивудския булевард "Сънсет", призовавайки за прекратяване на насилието в ивицата Газа. Междувременно някои от преминалите по него зведзи, сред които Марк Ръфало, Били Айлиш, Ава Дюверней и други се окичиха с червени значки в подкрепа на прекратяването на огъня в Газа. 

Екипът на "Godzila Minus One" носеше фигурки на прочутото чудовище, както и обувки, вдъхновени от него. В същото време създателите на филма "Момчето и чаплата" донесоха плюшени версии на героите.

Няколко късметлии, събрали се около червения килим, се възползваха от изненадата, поднесена от композиторката на "American Fiction" Лора Карпман, която им подхвърли яйца "Кадбъри".

Материалът е на Асошиейтед прес, превод: БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино