Трябва да си защитим нашия пазар - нашето си е наше, чуждото е общо

1887
Трябва да си защитим нашия пазар - нашето си е наше, чуждото е общо
Снимка: БГНЕС

Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев във връзка с пакет "Мобилност", който предстои да се върне в пленарна зала, ако днес (3 април) председателският съвет на Европейския парламент го допусне.

Как се получава така, че вие можете да продавате в нашето село, а ние във вашето не можем, попита и евродепутатът Ангел Джамбазки. Той визира предложение, според което защитниците на пакет "Мобилност" по отношение ограничаване на курсовете и каботажа искат за автобусния превоз да има либерализация, за която не са съгласни за камионите.

Пред БНТ и Курумбашев, и Джамбазки, и Новаков видяха само корпоративен интерес в пакет "Мобилност", като Курумбашев декларира, че докладчикът-социалист Исмаил Ертуг всъщност е много подкрепян от френските и германските евродепутати от ЕНП. Да не са станали внезапно социалисти - едва ли, многозначителен беше той. Основната позиция на Ертуг е, че с предложенията в пакет "Мобилност" се осигурява по-висок стандарт за шофьорите.

И Бареков блести

Друг от евродепутатите ни - Николай Бареков, избухна още вчера (2 април) с позиция за пакет "Мобилност" - напълно различна от тази на всичките му български колеги. Той каза следното: "Изтече Ултиматумът, който бях поставил на българските ТИР- превозвачи, да вдигнат незабавно с 20% заплащането на труда на шофьорите, да подпишат с тях трудови договори на 3 пъти по-висока стойност от сегашните на минимална заплата, да подобрят качествено условията на труд и да кандисат на правото шофьорите да ползват мотели по време на законните си почивки, а не по 4 часа в денонощието да клечат по немските храсталаци. Мишките- олигарси не приеха офертата ми срещу моя “златен глас” при пакета Мобилност в Европарламента. Вместо това предпочетоха да водят мръсна кампания срещу мен, да подкупват останалите продажни и глупави български евродепутати. Само аз правя изключение от тази олигархична кохорта и браня хората на наемния труд зад волана. Пакетът влиза в пленарна зала и с моя глас на 4 април ще го приемем. Бай Ганьо от ГЕРБ, БСП, ДПС + Джамбазки в Европа ще му покажат червен картон. При това отношение към работника превозвачите - олигарси са обречени на фалит, а техните шофьори ще отидат в Германия и Франция, където ще печелят пет пъти повече, ще си почиват в хотели, ще работят по 8, а не по 20 часа на денонощие, ще си виждат всяка седмица семействата и децата, а не един път на 4-5 месеца, както сега. 3 милиона българи избягаха в чужбина заради продажните български политици. Колко още ще търпим този геноцид върху нас? Народ ли сме или стадо овце???"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЦИТАТИ:

Наказателният кодекс изглежда като Самарското знаме - целият е надупчен и накърпен

Общинските съветници до голяма степен са чиновници

Господин Борисов умело забавлява българския народ, когато няма какво да каже

Корнелия Нинова по всяко време може всичко, защото е Корнелия Нинова (ВИДЕО)

За една седмица каквото направи министър Стефан Димитров, прави много по-добро впечатление от Мария Габриел

Не познавам Даниел Митов, но ми е симпатичен

Аз отново повтарям, че е важна българската икономика, а не да се харесаме на началниците

Най-явният таен свидетел Живко Коцев е вече призован да бъде разпитан

В България има много "полезни идиоти" за Русия

Ако САЩ влязат във войната, Иран са 100% губещи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com